BLODIG

Jag ska gå upp om cirkus 4 timmar och här sitter jag och tittat på Mr & Mrs Smith. Kaxig film. Sweeney Todd är däremot en riktigt go film. Blodig om inte annat. Annars är det rätt dött i huset för tillfället. Alla sover, utom jag då.


FRANKRIKE

Försöker hitta styrkan att börja packa till Frankrike. Planet lyfter 9.00 imorgon så i vanliga fall skulle jag ha varit färdigpackad i förrgår. Men människor förändras antar jag. Nu står jag här utan varken packningslista eller anteckningsblock. Hur kommer detta att lösa sig?


HELT OKEJ

Jag, brodern min och min mor trotsade snökaoset och drog oss ner på stan. Jag har nog aldrig sett så mycket snö i Ängelholm som jag gjorde idag. Undrar om jag någonsin ens sett någon snö här? När vi satte oss i bilen igen hade jag en påse med mig. I påsen låg tre klänningar och en bustier, all black! Jag gillar svart så det känns ju liksom helt okej. Så har jag ju velat shoppa loss ett bra tag nu så det känns helt okej. De var ju typ rea på allt så det känns ju typ helt okej de med. Och nu kom pappa hit så det känns ju helt okej att han inte typ kört av vägen och dött.

Fullt pris : 299+199+399+200=1097
Mitt pris : 150+99+150+200=599

Heheee, jo jag är ju helt okej nöjd!

CARLOS RUIZ ZAFÓN

"Den dag hjärnan är mogen nog att förstå är såren i hjärtat redan för djupa för att kunna läkas."
-Carlos Ruiz Zafón i "Vindens skugga"

VÄXLARNA

Sitter fast i Varberg. Tåget har stannat, tydligen något problem med växlarna... Annars tror man ju att något annat ska strula nu i snökaoset, men ack nej. Kanske är det så att växlarna frusit fast? Vad vet jag liksom. Jo jag vet att jag bugar och bockar för julgodiset som Linnea gav mig idag. Internet laggar så jag har liksom inget bättre för mig.

OFLYT!

Idag skulle jag och Linnea träffas på sportlife och tränat. När jag kom dit påstår hon att hon befinner sig i omklädningsrummet. Men det gör hon ju inte, det är bara jag där. Hon ringer och berättar att hon visst är inne i omklädningsrummet, på sportlife vid domkyrkan. Och jag är i Partille. Oflyt!

Linnea tog sig till Partille och efter träningen väntar jag ett tag med henne på hennes tåg. Efter ett tag måste jag gå så att jag hinner med min buss. När jag står på allum och väntar på min buss får jag ett sms från Linnea som frågar när expressbussarna in till stan går. Jag svarar att det går en om några minuter. Min buss kommer och jag går på. Precis när bussen åker ut hör jag hur någon pratar med mig. Där står Linnea och ler glatt. Jag frågar henne vad hon gör på denna bussen, den tar minst 40 minuter in till stan. Där blev det lite fel för Linnea igen. Oflyt!


TILLFREDSSTÄLLT MITT BARNASINNE

Jag har varit halvkrasslig i säkert två veckor nu. Detta har gjort mig rädd för att träna eftersom jag inte vill vara sjuk på lovet. Så i brist på riktig träningsvärk var jag igår innovativ och skapade min egen. När mörkter fallit tog jag mig ut på en liten promenad, jag vandrade omkring på bockemossen och gled omkring lite drömmande ovanpå isen. När jag tillfredsställt mitt barnasinne tänkte jag avsluta med en liten piruett. Redan innan visste jag vad som skulle hända. Man ska aldrig göra sista åket, det är då olyckor sker. Mycket riktigt halkade jag. Det var nog vad jag behövde, lite kall snö som tog mig tillbaka till verkligheten.

Idag hade jag träningsvärk. Det var i alla fall vad jag intalade mig själv...


                                                                                                       non stop - 08

SIGGE



Idag var jag med Sigge.

KJOLEN

Den ultimata kjolen. Jag har letat efter den som en galning men den är ej någonstans att finna.


VÄNNER

En lycklig människa, är inte det utan vänner. Utan vänner är man verkligen ingenting, man har ingenting. När man gråter själv och inser sin ensamhet, då gråter man mer. När man gråter med en vän och inser sin lycka över att inte vara ensam, gråter man mer, av lycka över att inte vara ensam. Utan mina vänner hade jag varit ett grått moln. Jag behöver människor omkring mig för att kunna vara mig själv, annars känner jag inte igen mig själv. Och det skrämmer mig. Jag älskar er, alla.


TANKE

När inte ens jag känner igen mig själv, är det då det har gått för långt?


KOMMA IHÅG

Inatt blev jag jagad av någon med pistol. Jag försökte springa men som vanligt rörde sig mina ben inte lika snabbt som det borde. Det gick långsammare och långsammare, helt plötsligt hörde jag pistolskottet. Jag kommer inte ihåg vem det var som jagade mig. Men det var någon jag kände. Jag kommer dock ihåg att kulorna var formade som pilar, de hade som en svans efter sig. Jag kan inte komma ihåg smärtan när kulan träffade mig, men jag kommer ihåg skräcken.

Mardrömmar har blivit en vana. När jag sover länge, vaknar och somnar om. Det är oftast då mardrömmarna börjar. I verkligheten går det väl inte mer än några minuter, men i mitt huvud kan det gå både dagar, veckor och år på den tiden. När jag tillslut vaknar är jag oftast på gränsen till tårar och jag måste intala mig själv både en och två gånger att det bara var en dröm, innan jag kan börja andas. Så fort jag stänger mina ögon och somnar om, kommer jag in i drömmens värld igen. Och helt plötsligt är allt så otroligt verkligt igen. Det är ingen dröm, nej det är verkligheten.


DEN STORA FRÅGAN

Jag har precis som alla andra dåliga och bra dagar. För tillfället känns de dåliga övernumrerade. Varför blir det alltid såhär. En underbar dag blir en hemsk dag bara för att jag inte orkar vara glad när jag kommer hem. Säger inte detta en hel del om vem jag är för mina vänner, och vem jag är för min familj? Vilken sida mina kompisar får se, och vad jag visar för mina föräldrar? Den stora frågan är då enligt mig, vilken sida är mitt sanna jag?


"SLÄPADE HONOM BAKLÄNGES"

Igår kom isen till vår stad. När jag gick ut genom dörren fick jag en stor klump i magen. Det kändes som att jag levde i en annan värld. Helt plötsligt var jag inte kvar i varma trygga Sävedalen. Nu var det grått och hemskt. Allt var täckt med is. 

När jag väntade på bussen gick en mamma förbi med två barn i vardera hand. Eller ja, den minsta lilla killen höll hon i kragen, och släpade honom baklänges. Först blev jag helt förfärad, hur tänker människan, så kan man ju inte göra. Men sedan såg jag att den lilla killen som var max 1 år faktiskt försökte lyfta på benen och gå själv, men han halkade hela tiden på isen. Jag blev lite smått sur på mamman för att hon inte bar honom istället. Jag kan säga att min åsikt ändrades snabbt. När jag såg en annan mamma gå förbi och bära på sitt barn, då hoppade mitt hjärta högt. Det såg ut som att mamman skulle ramla när som helst och jag kunde se världen ur det stackars barnets perspektiv. Tänk att vara så långt ovanför marken, man sitter fast och det svingar fram och tillbaka. Förhoppningsvis förstod det lilla barnet inte vilken fara det befann sig i.

När jag klivit på bussen trodde jag att allt var som vanligt, men nej. Då bussen stannade i en backe fastnade den där. Den kunde inte komma upp, men den kunde komma ner. Jag tittade oroligt över axeln och såg hur det bildades en kö av otåliga bilar. Det dröjde ett bra tag innan bussen kom uppför backen, och innan jag kunde sätta mig bakom min trygga skolbänk hade jag gått igenom en ny värld. Träffat människor jag inte hade träffat om detta varit en vanlig dag.

PERFEKT LEENDE

Jag har en dröm. I drömmen ser jag mig själv. Jag har långt blont vågigt hår. Jag har på mig löst sittande uppvikta jeans med skyhöga klackar. En fint sittande kavaj pryder min överkropp och mitt långa vågiga hår är slarvigt uppsatt i en tofs som vilar över min vänstra axel. Jag firar av ett perfekt leende. Om jag kunde få vad som helst, då hade det varit ett leende. Ett leende som jag inte behöver skämmas över. Ett som jag inte behöver gömma när jag vill visa min glädje. Detta önskar jag mig. Tack tomten.


AU REVOIR LE BLOGG

Idag försökte jag övertala mina franskagirls att vi inte behöver plugga till franskaprovet imorgon, vi ska ju få en ny lärare. Men istället övertalade de mig att vi faktiskt behöver plugga. Därför säger jag nu au revoir le blogg et bonjour le livre francaise!

VAD FAN ÄR DITT PROBLEM?

Jag vet inte hur jag ska kunna lugna ner mig och få ihop detta till en läsbar text. Du får ta det som det blir. Just nu går det en TV-serie på SVT som heter "Ung & Bortskämd". Denna serie går ut på att några bortskämda ungdomar ska lära sig att ta ansvar, sedan i slutet på varje vecka tittar deras föräldrar på hur deras barns vecka har sett ut, enas om vem som har utvecklats minst och denna människa får då åka hem. Den som är kvar sist vinner en resa.

I början var det en kul grej, att titta och skratta åt 23-åringar som aldrig använt en dammsugare. Men ju längre tid det gått, ju mer upprörd har jag blivit, och idag blev jag så oerhört frustrerad.

Som jag sa tidigare så är det ju föräldrarna som bestämmet över vilka som får stanna och vem som åker ut. Redan från början tror jag att alla insåg, det är ju inte rättvist att föräldrarna bedömmer sina egna barn, alla kommer ju bara stötta sitt egna barn. Men det är inte förrens nu under de senaste gångerna som det har blivit så extremt tydligt. I dagens avsnitt var det 5 undomar kvar, de flesta av oss som tittar kan tydligt se vilka som bidrar med något till gruppen, och vilka som softar sig igenom hela grejen. När sedan föräldrarna får se samma sak, då börjar de genast hoppa på andras barn och försvara sina egna. Är föräldrarna verkligen blinda? Ser dem inte längre än kärleken till sitt barn eller gör dem bara allt de kan för att just deras barn ska vinna?

Vissa föräldrar är modigare, ärligare. Dem erkänner när deras barn gör fel och håller med när andra föräldrar kommenterar det. Andra föräldrar är barnsligare, fegare. Så fort en förälder säger någon ynka sak om deras barn börjar de babbla på om att "Nej, jag kan faktiskt inte hålla med dig där. Hon har utvecklats något otroligt mycket under denna tiden och hon är så fin och underbar och bäst och bla bla blaaaa!" När den senare nämnda typen av föräldrar kommer till den punkt då de får prata med sitt barn, så fjäskar dem nästan för dem. Säger att "Nej men jag tycker att du är duktigt, det är de andra föräldrarna som tyckte det var något litet men i stort sett är det bra, fortsätt som du gör, du är så duktig." Hallå, vad fan är ditt problem? Jag undrar så vad orsaken är till att ditt barn är bortskämt? En sak är saker, att det är ju inte du iallafall!

Idag åkte en tjej ut som enligt mig är en av de 3 som faktiskt tillför något. För det är väl det programmet går ut på? Att man ska lära sig att ta ansvar och växa upp? Det är väl ändå inte att de föräldrar som har bäst övertalningsförmåga ska få sin vilja igenom och därmer att deras barn ska vinna? Eller har jag missuppfattat hela grejen?


BLISS

Awesome revyfest på BLISS igår! Jag kände mig lagom tjusig i mörkröda läppar och min smutsrosa blus från Topshop. Det var en riktigt go kväll, jävlar vilket ös det var! Dock tog det emot en del att gå upp när mobilen pep 06.30 imorse. Men duktig som jag är släpar jag mig ner till bussen och sover på Karins axel på bussen.

Efter skolan var det franskaplugg på Le pain francaise. Jobbigt att bi inte var lika flitiga som förra gången. Nej, idag satt vi mest och mumsade på våra mandelcroissanter medans vi ivrigt diskuterade vem som faktiskt löste vem igår. En diskussion som inehöll många "Whaaaat?", "Du skojar med mig!" och "Ofta???".

Nu borde jag plugga lite franska, men nej. Tror nog att jag lägger mig i badet och kollar på Paradise Hotel!

GLITTER I HÅRET

När jag gick in genom dörren till skolan idag kändes det inte som vanligt. Ljusen var släckta och det stod en massa människor där inne, väntade dem på mig? Rädd för att det skulle vara några läskiga treor tittade jag ner i marken och fortsatte frammåt. När jag tagit några steg in i entrén slog jag upp blicken. Jag såg några figurer i vita lucialinnen, med glitter i håret och ljus i händerna. När jag tog ut mina hörlurar ur öronen hörde jag att dem sjöng. Eller ja, dem försökte iallafall. Helt plötsligt fick jag en julmust och en pepparkaka. Fler folk började droppa in i entrén och jag kände mig inte lika ensam längre. Förvirrad som jag var försökte jag tänka efter om jag skulle stå kvar där jag stod eller gå upp till klassrummet. Efter några trevande sekunder bestämde jag mig för att gå. Jag ställde mig med Amanda och Isabella och betraktade dessa underbara gossar från trean som förgyllt våran dag.

När vi sedan satt i klassrummet och hade engelska, öppnades dörren och in tågar luciatåget. Dem sjöng några vackra visor och marscherade sedan ut igen.

Men min underbara dag är inte slut där. Sedan var det dags för den omtalade revyn. Och vilken revy sen! Helt underbart rolig, jag är verkligen förstummad!

Jag älskar min skola, med allt därtill. Folkdansen, den friterade fisken, trapporna och läxorna.

Nu taggas det revyfesten ikväll!


VUXENVÄRLDEN

Efter flera års hackande, mest från älskade emmas sida så har jag börjat dricka te. Kanske till viss del för att jag nog hade varit en levande slemklump denna vecka om jag inte druckit det, men också så var det kanske helt enkelt dags. Dags att ta ett litet, litet steg in i den stora, stora vuxenvärlden. Hmm, vuxenvärlden. Är det dit jag är påväg?


GÖRA SLAG I SAKEN

Jag är kluven. Ska jag fortsätta som det är, vara mitt vanliga tråkiga jag. Eller ska jag göra slag i saken och färga håret, rött?


UNDERBARA

Nu drar jag till underbara Cecilia för att baka pepparkakor. Jullov om en vecka!

BLANCHE NEIGE


GAMMAL MAN

Igår var jag och Isabella på något så underbart som bodyattack. Hårda grejer alltså. Trots otroligt träningsvärk i vänster vad begav jag mig åter till gymmet idag. Good job! Har även hunnit med att köpa en present till min käre far som fyller år på fredag, 47 om jag inte misstror mig. Gammal man.

För tillfället borde jag plugga matte eftersom jag har prov på fredag. Tyvärr har jag fått för mig att jag är ganska påläst, farligt! När matten är över blir det franska för allt krut i världen, prov dagen innan skolavslutningen. Elakt.


Jag och fader min i Carnac i sommras


MOBIL

Erika försökte knäcka mitt lösenord. Hon misslyckades. Många gånger. För många gånger. Nu är min mobil låst och tanken är att jag ska öppna den med mitt google-konto. Men vilket är det då? Vilket av alla mina tusentals inloggningar är det? Uppenbarligen ingen eftersom jag inte lyckas öppna den. Så teoretiskt sätt är jag mobil lös. Helt onåbar. Förutom om du ringer mig. Då kan jag svara men jag kan inte ringa upp. Kul va?

ORDET PÅ ALLAS LÄPPAR

Folkdans är ordet på allas läppar. Igår hade vi uppvisning och vi var så jävla kick ass! Heheee, eller inte! Jag och Erika skrattade oss igenom halva schottisen vilket tydligen syntes. Men trojkan gick bra, förrutom att jag nära på dog av andnöd på grund av min "inte-riktigt-rätt-storlek-folkdräkten" folkdräkt. Dagen innehöll även tre besök hos Erika, oregelbundna måltider, smink och "ååå, vad söt du är!"


VÄNSTRA ÖGONBRYN

God dag min kära herre!

Jag hoppas att eder nya bostad är till belåtenhet och att elefanterna får plats. Ni är nu offecielt inbjuden till att delta vid den högtydliga laptopceremonin. Jag hoppas att ditt vänstra ögonbryn ser ut som en boll och det högra som solen. Din segelbåt skeppades igår från Italien av 17 muslimer och 13 kineser, jag har tyvärr hört rykten om att dessa sjömän är högutbildade pokerspelare så träna på ditt pokerface med Lady Gaga. Jag måste dessvärre erkänna att min älskade tappade fjärrkontrollen i vulkanen igår så vi kan inte styra segelbåten. Jag hoppas dock ändå att allt är till er belåtenhet.

Yours truly
KALLE


IDA TONNVIK

Igår diskuterade vi, jag och du. Tänk om jag inte hade konfirmerat mig i Redberg. Då hade vi nog aldrig träffats. Var hade jag varit då? Vem hade jag varit då? Du har påverkat mig så otroligt mycket att det inte är klokt. Jag hade inte varit mig själv om det inte var för dig.

Du är nog den mest aktiva människan jag vet. Inte en sekund av livet låter du gå till spillo. Du ska alltid ha något att göra, du har alltid något att göra. Och du bryr sig så otroligt mycket om alla. Jag tror inte ens att jag förstår. Du är fin och du förstår. Även när du är rädd och inte vet vad du ska säga så lyckas du säga rätt saker. Du har hjälpt mig när jag behövt hjälp. Skrattat med mig när jag var för trött för att göra annat. Gråtit med mig när min själ runnit över med känslor. Min räddare.

Jag är välsignad, tack Gud.




Utan röst men med kraft viskade du
Du är vacker som en dag


RÄDDNING

Vem kunde tro att vista skulle bli min räddning? Inte jag i alla fall. Men det blev den, helt plötsligt fylldes min kväll med skratt och glädje. Ida hälsar från er alla till henne, en riktigt god fredagskväll. Några rätt där? Nej, tänkte väl det.

  

DÖDA MIG

Kan någon döda mig nu? Jag orkar inte mer! Jag är ledsen! Då brukar jag må bättre när jag tränar. Men jag håller på att bli sjuk så träningen kan ju bara ta sig någonstans. Därför förblir jag deppig. Helgen känns inte lika rolig längre.

 

ISGLASS

För tillfället väntar jag på varmare tider så att jag kan ha på mig min flotta jacka utan att förvandlas till en isglass.


KINDER



Åt helt plötsligt så sjukt mycket förmycket choklad. Så gott. Kinder chocolate, de är grejer alltså. Jag och min tjusiga bror delade även på en kinder milkslice när vi var på hemköp. Typ äckligaste jag någonsin ätit.

OLA JOYCE - WINDOW SHOPPING


MAGEN

En pepparkaka om dagen är numera bra för magen.


ENGELSKAOREGELBUNDNAVERBPROV

Debatt avklarad, engelskaoregebundnaverbprov kvar.

RSS 2.0