STEP UP!

Efter skolan idag drog jag och körde step med Linnea. Grymt alltså! Imorgon är det dock franskaprov. Jag borde vara så nervös att jag kissar på mig, men ack, det är jag ej. I början av denna veckan visste jag varken vad ett reflexivt eller ett rörelseverb är. Men nu kan jag det, hoppas jag kommer ihåg det imorgon också.


PLUGG



Efter skolan var det plugg som gällde. Men inte det vanliga tråkiga plugget. Utan kul. Efter skolan satte vi oss på le pain francais. And guess what? Vi pluggade franska. Kände faktiskt ett flyt där någonstans när det gick ganska bra. Då blev jag lite glad faktiskt.Jag och Matilda delade på en otroligt söt marräng, litee för mycket socker i den alltså. Dock roligt att vara sockerhög med andra i sin närhet, en del skratt alltså. Men även om jag blev lite sockerhög och skrattade en hel del så var det några timmars effektivt pluggande. Well done!

DEN DÄR JÄVLA FRANSKAN

Lite sådär konstig dag idag. Vaknade mådde bra, trodde jag skulle svimma när jag gick från bussen till skolan, roligt i skolan, pepp på att plugga när jag kom hem, blev otroligt opepp när jag insåg att det var den där jävla franskan, nöjd efter att ha kört x-trainer i 40 min, irriterade när det blev kärringstopp mer än en gång, glad att vi kanske ska till alperna.





GO FIGURE

Jag lyckades göra ännu ett djupt och deppigt inlägg, go figure! Men jag antar att det är vad kan är bra på, att vara djup någon gång ibland. Om du pratar med mig face 2 face är jag nog inte så djup. Inte så speciell heller, jag är en vanlig blond tjej som tänker för mycket på hur hon ser ut och vad andra tycker om henne. Jag ska sluta, jag måste sluta. Jag måste lära mig att slappna av, och låta saker vara som de är. Man kan inte fixa allt och alla.



Nu blev det ett till djupt inlägg igen, go figure.

HJÄRTEVÄNNER

Jag vill träffa mina kompisar, mina polare, mina lekkamrater, mina kamrater och mina kumpaner. Jag blir alltid så glad. Ni är alltid så fina och hela köret. Jag ska fylla mina dagar med er, så att jag slipper vara ensam. Jag vill skratta med er, och gråta med er. Ni är de finaste jag har, mina hjärtevänner.


TJUSIG

Efter en må-illa-frukost med Therese fräschade jag upp mig och satte fast en tjusig sak i håret innan jag begav mig in mot stan och tog en fika med Lina. Något att lägga på minnet, Le pain fracais är billigare än condeco, och mysigare, sug på den du!

För tillfället spatserar jag runt i mammas gamla långa sammetskjol och känner mig riktigt fancy. Det drar dock ner på stämningen att jag sitter själv här hemma och tittar på transformers. Har även avverkat Sherlock Holmes, mycket lättsam och undehållande må jag säga.


LAGOM

Jag har en sån där lagom snygg kompis som jag gillar sådär lagom mycket och som är sådär lagom älskad. Nej men vad säger jag, Therese är knappast lagom någonstans!


MUFFINS OCH ANNAT TREVLIGT

Skrev precis ett rålångt deppigt inlägg. Men jag tog bort det. Måste ju fan vara det sorgligaste som finns, gnällande deppiga människor. De som inte gör något annat. Tänk typ Erika i "Kungarna av Tylösand", det klockrenaste programmet ever by the way! Hehehee, älskar't, patetiska människor som dricker och bråkar. Underhållning på hög nivå!


FRANSKA

Jag trodde att jag var bra på franska. Inte fantastisk, men bra. Ack så fel jag kan ha.

EN DAGBOK



Detta är ju en dagbok. Jag borde skriva något om valet. SD kom in. Lite annat spännande som jag helt enkelt måste dela med mig av. Hmm...

På mitt lår har jag tre myggbett på rad. Jag blir fortfarande så otroligt avslappnad av att borsta tänderna i duschen. Konstigt nog så är mina ben fortfarande relativt sommarbruna. Varje gång jag lyssnar på "Just idag är jag stark" med Kenta Gustavsson så tänker jag på när jag och Ida skrattande klippte av mitt hår i badrummet. Idag var det skolfotografering och jag hade på mig för många halsband. Imorgon ska jag laga middag och jag har inspirationen att lyckas. Jag vill så otroligt gärna ha en fake plug. Och icke att förglömma, de otroligt stilga skorna som jag hittat.

DET ÄR BRA NU



Det känns som att en tung sten har lyfts från mitt bröst, nu förstår jag för första gången den verkliga innebörden av de orden. Eller nej nu ljög jag, jag förstod redan i fredags. Och det var kanske redan då stenen lyftes? Hur som helst så är det bra nu, det blir bra. Och jag har de finaste vänner en människa kan be om.

FACEBOOK


Folk pratar alltid att de har blivit beroende av facebook. Innan har jag inte förstått, men nu har mina sinnen öppnats. Jag kan inte hålla mig borta. Jag kanske borde ta bort min snabblänk? För jag klickar på den hela tiden. Jag kan inte plugga om jag sitter vid datorn, för jag får hela tiden för mig att det har hänt något nytt och spännande på facebook. Detta är en lögn. Det har för det mesta inte hänt något.

JAG SKA DÖDA DIG TILLS DU INTE LEVER

Crazy Pictures är ju helt underbara! Den roligaste och den gulligaste !





STEGET

Jag måste få ge mej själv en dag
då min tanke får sväva fritt
en dag då jag tar mitt första steg
och vet att det steget är mitt

Jag vill vakna upp i ett eget rum
och resa mig upp och stå
på golvet en stund och fråga mig själv
åt vilket håll ska jag gå

Ett steg i sänder!
Och sedan ett steg till!
Det blir härligt att se vad som händer
När man går åt det håll man själv vill !
Jag måste få fråga mig själv vem jag är
och varför jag gör det jag gör

Jag kan inte leva med dörren stängd
om mitt liv står där utanför
Och ropar manpå mig från alla håll
så svarar jag - Vänta en stund !

I dag vill följa min egen röst. I dag är jag ingens hund -
Ett steg i sänder !
Och sedan ett steg till !
Det blir härligt att se vad som händer när man går åt det håll man själv vill.

Kent Andersson

ALLMÄNT SKITJOBBIGT



Idag ägde något så vackert rum som orientering. Oj, sa jag vackert? Jag menade hemskt, fruktansvärt, påfrestande, snårigt och allmänt skitjobbigt! Nu vill jag egentligen bara gå och lägga mig, men nej så blir det nog inte.

Och imorgon ska jag prata om något som berör mig, underbart! Ännu ett tillfälle att göra bort mig inför hela klassen...

BLUSHING


Okej en lite smått rolig grej då, för alla som tittade. Vi hade debatt, jag har redan gjort bort mig som fan genom att vara helt urusel. Så kom tiden för avslutningsanförande. Jag visste ungefär vad jag skulle säga, kan det ha varit tre meningar? Men redan innan ordet blev mitt så kunde jag inte sluta skratta, det blev värre och värre. När det blev min tur var jag redan förlorad.


FINT JOBB



Jag och Sigge har tränat. Först gymmet någon timme och sedan step. Bra jobbat alltså! Det får nog räcka för idag.

RÄDSLA PÅNYTT

Jag såg en spindel igen. Den var större än förra gången. Mycket större! Pappalångben storlek, men med stor kropp, feta ben. Huuuh, jag ryser! Jag skulle lägga ner muffins i frysen, precis när jag ska lyfta locket så lyfter jag blicken och stirrar rakt in i den. Jag fick panik. Sprang upp och fick lite smått hjärtattack. Denna spindeln kan jag inte ta med ett papper, kommer inte på frågan! Får ge order om att pappa tar den imorgon när de kommer hem. Uuuh, kan inte tänka på det.

DET SOM GÅTT SÅ BRA


JAG HADE KUL IGÅR


Ida fick med mig till Saron, där utspelade sig ett ungdomsmöte "Oh My God!". Påvägen dit stötte vi på två andra tjejer som Ida kände som också skulle dit, så vi hakade på dem. Två riktigt goa och fina brudar, Moa och Emelie.

När vi satt inne i kyrkan innan det börjat så småpratade jag lite med Moa och helt plötsligt utbrister hon "Men Agnes. Är det kanske Agnes ******* du heter?". Jag tänkte väl inte så jättemycket på det och sa bara "Yees det heter jag." för att sedan komma på, "Men sheet hur kan du veta det?" och hon sa lite frågande "Ja du, jag vet faktiskt inte.". Vi har alltså aldrig träffats innan (vad vi vet) och helt plötsligt utbrister hon mitt efternamn, spännande. Kan det vara facebook som har utfört lite magi?

Det var en väldigt trevlig kväll i alla fall, de hade ett jättemysigt café med massa hembakta kakor och annat. Värt att stanna till slutet när de delade ut all överbliven mat till alla som kunde stoppa i sig mer.

Efteråt sov Ida över hos mig, å hon är så underbar hon! Till frukost lyxade vi till det med amerikanska pankakor, mumma!

Annars har jag faktiskt varit väldigt duktig och fått en hel del plugg gjort, även varit ute och sprungit i regnet. Good work! Imorgon verkar det bli picknick med Victoria, i regnet ;)


FANCY LADY


Förra veckan när jag strosade omkring på staden med Matilda och A2 så hittade vi denna vackra huvudbonad på Monki. Och den var så otroligt varm och go och mysig och fin och underbar och förtjusande och hänförande och ljuvlig och alldeles, alldeles sagolik! Värd 120 riksdaler?


TA DIG SAMMAN KVINNA

Hjärtklappning! Var fan är det? Panik! Var fan är det där jävla USB-minnet? Besiningslös skräck! Var fan är det där jävla USB-minnet med allt jag skrivit i so:n? Våldsam försräckelse! Var fan är det där jävla USB-minnet med allt jag skrivit i so:n som ska lämnas in imorgon?

Hjärtstillestånd..............................


JEANS



Mitt absoluta favoritplagg, men jag hatar det så ofantligt! När jag snackar jeans, då snackar jag alltså jävligt tajta saker som sitter som gjutet från höfterna och hela vägen ner till anklarna. Synd att jag bara hittat ett par sådana i hela mitt liv, och att de blev så slitna att jag var tvungen att slänga dem, och att jag köpte dem i USA so good luck finding them!

Jag vill inte tänka på hur många tusenlappar jag har lagt på jeans. Jeans som jag köpt, använt någon gång för att sedan komma på att de sitter för löst runt anklarna eller att de åker ner över rumpan när jag sitter ner. Jag skulle nog uppskatta det till att jag använder 1/10 av de jeansen som jag köper.

I somras köpte jag två par jeans på rean, jag tyckte jag gjorde ett kap, men ack så fel jag hade. För visst är det inte ett kap om man aldrig använder dem? Jag har nog aldrig haft på mig de svarta, bara hemma. De sitter för tajt över höfterna och för löst över anklarna. De blåa är helt enkelt, ja konstiga. För lösa i midjan tror jag visst.

Jag har i alla fall mina svarta jeansleggins. Tur det, men kom igen jeansleggings! Hatar ju det för fan, vill ha riktiga jeans. Vill ha mina perfekt slitna supertajta jeans från forever21! Och det var ju verkligen ett kap, 100 spänn för ett par jeans som jag använde konstant i cirkus 2 år, hur mycket bättre kan det möjligen bli?

Visst, att de var hela och användbara...

EN BILOLYCKA RIKARE



Nu tänkte jag försöka att kort sammanfatta gårdagen. Tog bussen in till stan som vanligt, men ovanligt nog så svängde bilen i högerfilen fram precis framför bussen och eftersom vi var i mittenfilen så ansåg väl busschauffören att det förnuftigaste var att svänga över till vänsterfilen. Synd att det redan var en bil där. Bilen som blivit påkörd stannade in vid kanten av motorvägen mendans bilen som orsakat allt for iväg, var den röd kanske? Våran busschaffis gick ut och snackade med den lätt upprörda bilägaren som nu bara hade en backspegel. Efter ca 20 minuter av ovisshet stannades en buss som fick lasta på alla oss från våran buss. Det blev lite trångt. Jag kom typ 20 minuter för sent.

På kvällen var det gårdsfest, jag var klädd i en snygg tropikhatt för att passa in i temat djungeln. Det var mysigt, trevligt, kul, ja allt vad man vill kalla det. Tur att vi inte har någon geografi idag, behövde sova!

SÅDÄR JA, EN KORT SAMMANFATTNING.

PAPERTHIN HYMN



Vad säger grannarna när de hör skriv inifrån det vita huset med en röd dörr? Deras första reaktion är kanske, "Oj, vad händer där inne? Borde vi ringa polisen?". Men efter ett tag hör de kanske att det är någon sorts sång, en skrikande sång sjungen/skrikt av en ljus hes röst.

Hoppas att de hör glädjen i rösten. Den glädjen jag känner när jag är ensam hemma och kan skrika hur högt och hur mycket jag vill, till de mest betydelsefulla texterna jag vet.

PARANOIA

If people never know the truth about the past, how can they ever discover the lies of the present?


DEN VANLIGA LILLA RUNDAN

Jag städade mitt rum, det tog circus 1 timme att bädda sängen. Jag sprang 7,5 km, det gick fint. Jag fixade utklädning till gårdsfesten på tisdag, jag är nöjd.


LIPS THAT NEED NO INTRODUCTION


JAG HATAR SPINDLAR



Helt plötsligt ser jag hur något klättrar på min vita vägg. Jag går med bestämda steg in på toaletten och hämtar lite papper. Jag stirrar en stund på den svarta saken med åtta ben på min vägg. Sedan tar jag mod till mig och försöker plocka upp den med pappret, men jag klarar inte av det, tappar pappret och skriker när spindeln ramlar ner på golvet. Jag tar nytt mod, tittar mig själv i spegeln och säger "Jag klarar detta". När jag tittar tillbaka är spindeln borta, såklart. Hur ska jag nu kunna sova på nätterna när jag vet att en spindel är lös i mitt rum. Därför börjar jag göra något som jag inte gillar att göra, jag börjar leta efter spindeln. När jag hittar den släpper jag den inte med blicken för en sekund, jag vågar inte blinka. Blixtsnabbt fångar jag spindeln i pappret och med ett krampaktigt tag om pappret så går jag snabbt och sansat in i badrummet, öppnar toalettlocket, stänger snabbt och trycker ner spolaknappen så länge och så hårt det går.

Men där det finns en spindel finns det ofta fler, eller?


LITE LAGOM ÄCKLIG



Gårdagens smink sitter i och är i stort behov av en dusch. Men jag mår bra. Tack Moa. Nästa gång, då jävlar.

BREAKFASTPARTY



Idag börjar man ju 12.20, i alla fall om du går i min klass. Så det kom hit lite tjejer imorse och förväntade sig frukost. Och så blev det ju självklart, eftersom jag hade varit duktig och handlar igår ;) Vi gräddade tonvis med amerikanska pannkakor (kylen svämmar över av de som blev över), hackade en massa god frukt och rostade bröd, supermysigt! Erika var helt underbar också och tog på sig att stämma gitarren, JAAAY UNDERBARA FLICKA!

Efter skolan gick jag, A2 och Matilda runt på stan lite. Vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig imorgon, gaaah panik!! Jag och Matilda hade ju inte ätit någon lunch i skolan så när vi märkte att våra magar skrek av hunger fick vi snabbt förflytta oss till närmaste akutställe, McDonalds. Två cheeseburgare fick mätta min mage.

Nu sitter jag här, ska börja lite med politiken. Hmm, lite smått jobbigt men det ska nog gå. Känner på mig att det bli pannkakor lite senare idag också. Hörde jag någon säga varierad kost? Tänkte väl inte det heller...


RSS 2.0