last night i had a vivid dream

Igår levde jag i en drömvärld. Det var trevligt. Imorse vaknade jag dock upp till verkligheten. Jag har försökt acceptera denna verklighet hela dagen men det har inte gått något vidare. Det är inte så lätt alla gånger. Mitt huvud tänker för mycket igen, eller kanske för lite. Detta var dålig tajming så att det skriker om det.

denis waitley

”If you believe you can, you probably can. If you believe you won't, you most assuredly won't. Belief is the ignition switch that gets you off the launching pad.”


två kärleksförklaringar


Du, den finaste klänningen någonsin. Jag älskade dig. Jag älskar fortfarande. Och ja Ida, jag älskar att du står och suger på ditt finger också. Men ack och ve, du underbara klänning!


Och du, min perfekta väst. Det går inte en dag utan att en bild av dig passerar i mitt huvud. Jag vill alltid ha dig nära, helst över axlarna. Åh, min kära, älskade vän, förlåt för att jag lämnade dig.

,

Denna veckan har bestått av mycket. Av plugg, träning, en torsdagkväll på Sticky, en födelsedagsmiddag på Thai Moon, en utekväll, en plugglördag och en idakväll för att bara nämna något.

And here's the idakväll!

Till middag lagade vi helt otroligt goda canneloni med getost. Dessa var för goda, fick inte ens vara med på bild.


Och till efterrätt gjorde vi banancupcakes på en massa ruttna bananer.


Under earth hour släckte vi alla lampor, tände stearinljusen och spelade carcassonne.


Efter att Ida vunnit poppade vi popcorn, kokade te och såg ytterliggare en film ut filmpåsen. Memento, den var bra, men framförallt obehaglig.

Imorgon är det match. Och plugg. Och bio. Yay!


face your fear

Mörker är läskigt. Särskilt när man är ensam hemma i ett stort hus på kvällen. Det är då du ska utmana. Då du ska springa in i ett mörkt rum utan att försiktigt kika in först. Då du ska gå ner i den mörka källaren. För att bli av med en rädsla måste du utmana den, inte gömma dig från den.



du packade väskan istället för att slåss


Det senaste dygnet har jag spenderat mycket tid med Ibbe. Igårkväll på telefonen och idag i verkligheten. Mycket prat med andra ord, vilket är trevligt. Och självklart även mat, bland annat en jättegod rödbetssallad med en massa mummsigheter i som mamma gjort. Vi fick också en hel del plugg gjort, vilket kändes behövligt.


På kvällen gav jag mig ut på en löprunda som faktiskt gick jättebra. När jag sprang hem var himlen helt obeskrivligt vacker.

you're not the only one



Ibland känns det som att jag bara går omkring och gömmer mig. Inte för att jag är rädd för någon, mer för att jag är rädd för att vara ensam.

praise

Jag går på moln. Jag har fått sommarjobb. Tack!

en glad dag

Idag har jag varit upptagen. Körlektion, hämtat ut saker på apoteket, skaffat nytt bankkort, bytt ett halsband jag fick i födelsedagspresent och lunchat med mamma. Detta var alltså min förmiddag. Eftermiddagen är en annan saga.


Den spenderades med Ibbe. Planen var att läsa på om Hiroshima och Nagasaki - vårat ämne för dödsarbetet - men det blev istället en massa mat, en hel del choklad, och mycket prat om pojkar och andra spännande saker. Äh, vi pluggar någon annan gång.


Det blev mörkt och vi spottade två stjärnor, fint!

Sedan drog jag iväg på kombinerad löp- och fotbollsträning. Nu skriker någon, tror det är sängen. "Den säger kom och värm mig!" Får väl göra det då antar jag, känns ju elakt att låta den frysa!

and i will shine

Idag skulle jag och Ida bli blodgivare. Men vi hade tydligen för lågt blodvärde båda två (Viktigt att förtydliga: Ida hade 117, jag hade 124, man skulle ha 125. Alltså viktigt att påpeka att jag var närmast och är därmed bäst) så nu ska vi käka spenat och knapra järntabletter i tre månader för att sedan försöka en gång till.

Annars så har det varit en mycket trevlig dag, studiedagar är oftast ganska trevliga. Jag har dock lurat mitt huvud till att det är lördag idag. Det blir lätt så när man har en massa choklasmoussetårta över från i lördags, när pappa överraskar med semlor efter middagen och när Sigge har gett mig världens godaste macarons i födelsedagspresent (som förövrigt är helt slut nu, hemlevererar du?). Så ja, en lördag på en måndag. Morgondagen riskerar att bli densamma, ska jag ens försöka att hålla mig borta? Nej, lika bra att be Sigge pallra sig hit med lite mer sötsaker!



Hej fina.

jag älskar er

Igår fyllde jag 18 år och jag hade inte kunnat önska mig en bättre dag. Jag firade med en middag och många fina vänner, jag blir lycklig bara jag tänker på det. När melodifestivalen (tydligen viktig att se!) var avgjord lämnade vi huset och tog bussen in till stan. Även om vi råkade ut för en del missöden på vägen (det största och mest korkade var att jag glömde mitt legg) så blev kvällen helt fantastisk ändå. Vi var på Chez ett tag och hängde där. Sedan åkte jag hem, så otroligt lycklig över att jag har de bästa vännerna en människa kan önska sig.

Idag sov jag till ett. Klockan ett. Efter lunch. Detta har inte hänt på år. Så jag har inte haft så mycket tid till att göra annat än att städa idag. Men det har inte varit så jobbigt, för jag har varit så löjligt glad. Det var kul att städa. Har aldrig sagt det och jag kommer nog aldrig göra det igen men så var fallet idag.


En del av alla fina saker jag fick av mina kära vänner. Inte nog med att dem är helt jävla underbar som de är, de ger makalöst bra presenter också!

Jag älskar er så mycket att jag snart flyger upp genom taket. Tack för att jag får ha er!

i'll take you by the hand


Pluggar tillsammans med alla bilar jag fick i artonårspresent. Bara körkortet som fattas nu!

min helg helt enkelt


- På fredagsmorgonen lyste solen. Vilket jag tyckte var trevligt.


- Efter en mycket trött dag i skolan satte jag mig ner och tog en ficka med min alltid så glada och inte alls luriga vän. Sedan tog vi bussen tillsammans innnan våra vägar mycket sorgligt nog skilde sig åt.

- Fredagskvällen spenderades hemma hos Sigge med lite härligt umgänge (nu rabblar jag bara: Ida, Hanna, Jessika och Erik). Vi åt pasta och tittade på Sex and the City.

- På lördagen spelade jag en fotbollsmatch. Jag fick spela topp vilket var en mycket spännande upplevelse. Jag var tydligen en naturbegåvning, har uppenbarligen gjort mitt som back nu. Det är slut med det. Adjö min gamla och trogna vän!


- När jag kom hem var det raka vägen in i duschen, sedan försökte jag göra mig lite fin och hetsplugga innan släkten började anlända. Släktkalas var det. Mycket god cheesecake med vit choklad och jordgubbar. Jag drack vin för första gången med mina föräldrar. Några timmar senare lämnade jag kalaset för nästa kalas. Andrén hade fyllt 18 och det var fest.

- På söndagen begav sig hela familjen mot landet. Jag och Måns gick på arbetsintervju på ett mysigt café medans mamma och pappa lastade ved.


- Jag drog iväg till fotbollsträningen. När jag kom hem åt jag ett kokt ägg med kaviar. Och sedan åt jag lite mer cheesecake. Gott.

Sammanfattningsvis: En mycket packad helg. Så fort jag har haft en paus har jag satt mig ner och pluggat. Tyckte att det var lite tradigt att skriva det överallt så det kom som en bomb här i slutet istället. Jag är glad över att jag har haft lite tid att chilla nu efter träningen. Det var nödvändigt. Imorgon börjar skolan. Och om en vecka är jag 18. Hejdå.


RSS 2.0