- lima 2008 -


- gold in these hills -

Det känns som att livet motarbetar mig just nu. Det har bara hänt för mycket dumma grejer de senaste två veckorna. Först olyckan, sedan att något blev fel och det tog för lång tid innan jag fick operera vilket i sin tur ledde till en misslyckad operation. Sedan har vi benhinneinflammationen som aldrig försvinner och sömnproblemet som inte någon verkar ha en förklaring till. Värt att tillägga att träningsmotivationen även är i botten för tillfället, tycker inte det är kul över huvud taget. Som grädde på moset blev min mobil stulen igår när vi var ute och firade Ibbe.
 
TACK LIVET! not.
 
Nu i veckan ska jag till ortodontin och få besked om hur bettet ser ut. Om det är dags för operation. Om mitt liv ska fortsätta i samma riktning som ovan gissar jag på att det inte är operation som gäller denna gången heller.
 
Dock mycket viktigt att påpeka här att jag har de bästa kompisarna som får mig att skratta och vara glad trots allt jävla dumt. Fuldansar och får mig att skratta, låter mig dricka starksprit ur deras väskor, slår i väggen med mig och skriker "HATAR BRYGGERIET!", det är vänskap det.
 
TACK LIVET! på riktigt då.

- en så jävla glad fredag -

 
Igår hade jag en sån där riktigt fin, bra och glad dag. Ghaa, helt jävla amazing egentligen! Jag, Matilda och Moa spelade in en historiafilm som flippade ur totalt och blev jätterolig. Den jobbade vi med hela eftermiddagen och när vi var klara åkte jag hem till bästa Josefine där Agnes redan var. Vi lagade jättemumsig kycklingsallad, drack rosé, hade världens finaste utsikt och till efterrätt gjorde vi chokladfondue. Jag dör så gott! Och så mysigt. Tack för att jag fick ha en så otroligt lycklig dag igår!
 
Haha, sen så var min natt inte riktigt lika glad. Jag vaknade klockan 04.00 och såg konturerna av något konstigt i min säng. Tände lampan och såg att det låg något brunt geggamoja liknande i små högar lite här och där i sängen och en väldigt mycket större hög på golvet nedanför sängen. Jag vet inte hur jag kunde koppla det så snabbt men jag fattade att det var Torsten som hade spytt. Stackarn. Hehe, och synd om mig! Så jag började torka upp alla små högar och gick ner för att hitta Torsten och se hur han mådde. När jag hittat honom och konstaterat att han mådde bra gick jag och somnade i mamma och pappas säng, haha tur att jag var själv hemma så jag slapp byta lakan mitt i natten!

- februari 2010 -


- shore -

Idag opererade jag näsan. Något måste ha gått fel i kommunikationen mellan kirurgen, sjuksköterskor, narkosläkare och alla andra som var där, för när jag vaknade upp efter operationen blev jag informerad om att allt hade gått bra och att näsan såg ut som vanligt igen. Jag blev jätteglad. Någon timme senare kom kirurgen in och berättade för mig att han inte hade kunnat rubba benet, det satt som sten. Så jag fick först höra att det hade blivit bra, för att sedan få helt motsatt besked. Kul. Det blev faktiskt jättejobbigt. Så nu kanske vi ska anmäla detta eftersom att jag inte fick operationstid förens 13 dagar efter olyckan när man egentligen måste göra det efter 7-10 dagar. Så ja, jävla skit ibland alltså.

- september 2008 -


- cherry blossom -

Igår var det lördag, min klocka var ställd på 06.30. Det var nämligen dagen då Cambridgeprovet skulle göras. Ungefär runt två-tiden var alla prov klara, och vi fick lov att röra på oss. Det var väldigt svåra prov och jag har ingen aning om hur det gick, men jag tänker faktiskt inte lägga energi på att undra det heller, för nu är jag fan klar med det!
 
Jag och Matilda belönade oss själva med glass på Lejonet & Björnen följt av vårt årliga besök hos körsbärsträden. Tre år i rad har vi gått dit nu, och det slutar aldrig att förundra. Det är verkligen helt otroligt hur det känns som att man går in i en drömvärld, man är i en liten bubbla där allt bara är fint och bra. Himlen var blå, solen sken och vi såg ett brudpar. Jag vill bo här.
 

- mars 2009 -


- bruten näsa och första gången jag åkte ambulans -

Den korta versionen:
Jag crashade med cykeln, bröt näsan och fick sy fyra stygn ovanför högra ögonbrynet.
 
Den långa versionen:
Igår var jag ute och cyklade. Det kom en bil som jag inte såg, jag hann inte bromsa så jag fick väja för den istället. Det är en väldigt obehaglig känsla när man inser att detta inte är bra och att det kommer gå dåligt, men man kan inte göra något utan man är tvingad att bara vänta och låta det hända. Och vara rädd. Man hinner tänka ganska mycket på väldigt liten stund, jag visste att jag skulle köra in i trottoarkanten. Att jag skulle slå mig. Skulle jag bryta nacken? Få hjärnskakning? Svimma? Styret i magen? Kanske skulle jag klara mig med ett litet skrubbsår.
 
Jag körde iallafall rakt in i en hög trottoarkant och det tog tvärstopp. Jag flög över cykeln ner i marken och landade i ett buskage. Huvudet åkte först. Jag låg där och kunde inte andas. Jag väntade och hoppades att någon skulle komma och hjälpa mig. Det kändes som att jag låg där länge, men det var nog bara någon sekund. Jag hörde hur en man ringde ambulansen. Hur en annan man med brytning frågade var jag hade ont. Jag såg rött. Det droppade så mycket blod från någonstans att jag typ blev blind. Det gjorde ont i min rygg. Någon sa till mig att jag skulle ligga still medans de lyfte bort cykeln som låg över mig. Jag grät och sa att jag hade ont i ryggen. Jag ville vända på mig men de ville att jag skulle ligga kvar. Tillslut började jag vända på mig själv och då kände jag hur några hjälpte mig. Jag sa att jag blödde jättemycket, att det antagligen inte var så farligt som det såg ut. Jag ville inte se människorna runtomkring i ögonen, jag var rädd att jag genom deras reaktioner skulle kunna läsa av hur jag såg ut. Jag visste ju redan att jag blödde jättemycket i ansiktet, men det gjorde inte ont. Kanske var det bara skrapsår? Jag reste på mig, och det gick bra. Någon hjälpte mig till en bänk där jag satte mig ner. Jag fick veta att ambulansen var påväg. Det kändes ju onödigt. Jag mådde ju bra. Jag kunde ju till och med gå själv, inte behövde jag ambulans.
 
Den kom dock snabbt. En kvinna steg ut och en av de första sakerna hon frågade var om min näsa brukade se ut sådär. Jag kände hur gråten började komma upp ur halsen när jag försiktigt förde händerna till min näsa. Nej, så ska den inte kännas. Hon berättade att den antagligen var bruten. Fan. Och där kom tårarna. Vi åkte iväg med ambulansen och efter ett tag stannade vi och två poliser steg in, jag blev helt chockad (som att jag inte var tillräckligt chockad innan!). Varför kom det poliser, det var ju en olyckshändelse alltihop och det var ingen som var skadad mer än jag. Jag var så förvirrad. När poliserna frågat ut mig lite snabbt åkte vi vidare mot Östra. Där blev jag inkörd på kirurgen och fick vänta i korridoren.
 
Jag var på kirurgen i flera timmar och det mesta var väntan. Men ibland hände det saker. En sjuksköterska kom och torkade av allt blod jag hade i ansiktet. Mamma kom, tack <3. Man plockade ut smuts ur mitt sår och sydde sedan ihop det. Så läskigt när man känner att de verkligen är och pillar inne i mitt huvud, det gör inte ont, men man känner att dem är där. Jag röntgades för att kolla om näsan var bruten och även om det var något som gått sönder i mitt vänstra kindben. Kvinnan som hjälpt mig precis när olyckan skett kom till sjukhuset och frågade hur jag mådde, åh vad fina människor det finns. Det konstaterades att näsan var bruten. Ryggen kollades en massa gånger men som tur var verkade det inte vara något stort fel på den, puuh! Och så snabbt kan man sammanfatta sex timmar på sjukhus.
 
Cykeln gick sönder. Vilket känns väldigt jobbigt för det var Bengts cykel. Ramen knäcktes på två ställen, så jag måste ha cyklat snabbare än jag trodde. Jag ringde Bengt på kvällen och han var jättegullig, såklart.
 
Idag har jag lite ont i ryggen och min kropp är sliten. Men jag mår bra, det hade kunnat vara så mycket värre.

- antibes 2009 -


- håll hårt i dina vingar, håll hårt i dina dagar -

 
Och där....
...blev jag klar med min existentialistiska tolkning av Life on Mars? HALLELUJAH! För att fira detta minnesvärda ögonblick redigerade jag en gammal bild (den ovanför denna text, yeeh that's right) och imorgon ska jag dela den nya B&J glassen med Hedvig, som jag har längtat efter den! Hoppas fan att den lever upp till mina enorma förväntningar, känner bara come and get me peanut butter cup!

- that lucky bastard -

Följden av valborgsnatten blev halv nackspärr såhär två dagar senare. Ligger med en kokhet riskudde över mina axlar men det verkar inte vilja hjälpa särskilt mycket. Ska tigga lite terapeutisk av mamma sedan. Nacksmärtan kommer mest sannolikt från tisdagskvällen då jag och en kille tävla i headbanging, kommer dock inte ihåg vem som vann... Annan intressant fakta är att jag idag försov mig, big time. Till och med värre än förra gången. Jag somnade vid 23, klockan var ställd på 06.30, jag vaknade cirka 12.20. Summa summarum, jag försov mig cirkus 6 timmar och sov totalt mer än 13 timmar. Blir verkligen helt förvirrad av mig själv ibland. En sak till, råkade raka bort mitt högra ögonbryn innan. Ha, tur att jag var vettig nog att behålla det andra, hade ju sett kaos ut annars!
 

- like my dad I'm on the run -

Trots extrema mängder velande blev min valborgskväll mycket bra. Ungefär såhär såg den ut.









RSS 2.0