- bring me -

Jag är trött på att inte kunna äta vad jag vill äta.
Jag är trött på att inte känna igen mig själv när jag tittar i spegeln.
Det är det som är problemet.

- round and around oh it is killing me now -

Idag är jag på riktigt skitdåligt humör. Är ledsen, irriterad och sur. Eller egentligen började det väl inatt efter att jag hämtat Måns inne i stan. Fick en så otroligt olustig och obehaglig känsla. Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det eftersom jag knappt själv vet vad det är. Bara en dålig dag helt enkelt. Så nu ska jag dra iväg på Bodybalance och lugna tankarna, fokusera. Fan, jävla skitdag.

- we ain't on the same page -

Idag drog jag med pappa på box, mitt första högintensiva pass sedan operationen. Och det var för jävla förfärligt! Efter ett tag skakade hela kroppen, allt snurrade och jag var säker på att jag skulle spy på golvet. Fy fan. Så jag drog ner på tempot, och då menar jag inte lite! När alla andra hoppade upp och ner så gick jag typ. Haha, så stört löjligt! Men vad gör man inte för att slippa spy på passet liksom. Och det funkade för jag överlevde, fast det var inte kul. Så nästa vecka ska jag gå igen, haha! Måste ju visa mig själv att jag faktiskt klarar av detta passet, så det är bara att ligga i!
 
Jag var även och gjorde magnetröntgen på smalbenen idag så passade på att ta en fin liten "här-är-jag-i-sjukhus-kläder-bild". Det var jättehäftigt, man åkte in i ett sorts tunnel. Såg precis ut som det gör i Grey's hehe.
 
 

- keep you in my arms -

Allt gick bra hos tandis, L-O tittade lite snabbt på bettet och konstaterade att det såg bra ut. Sedan plockade de ut några av stygnen vilket gjorde för jävla ont. Som tur var tog de bara bort dem som satt precis i mitten, de andra kommer tydligen att försvinna av sig själva, JA TACK! säger jag till det. Jag fick också den goda nyheten att jag äntligen får snyta mig! Yaay, som jag har längtat. Tyvärr ska jag fortsätta att undvika tuggandet. Så nu blir det soppa i minst två veckor till, taggad till tusen. Not.
 
Annars fick jag precis världens dipp. Vet inte riktigt vad som hände men blev helt plötsligt bara jättetrött och tappade helt lusten att göra något. Synd eftersom att jag ska åka in till stan nu för att hälsa på Matilda som jag inte träffat på över en månad. Håller tummarna för att humöret gör en snabb uppåtvändning snarast.

- vi skulle få leva här -

Tänkte bara köra en snabb update. Läger just nu är ganska bra faktiskt. Jag får fortfarande inte tugga men svullnaden har gått ner ganska mycket så jag har börjat att visa mig bland folk igen. Var till och med inne i stan idag och fikade med några av klassisarna. Drogfri har jag varit sedan igår och det går jättebra, inte mer smärta än jag haft innan liksom men mycket piggare så det är gött. Idag var jag och mamma på gymmet, jag gick ut försiktigt och kände in lite hur mycket kroppen orkade. Trots detta skakade jag i hela kroppen när vi gick därifrån, haha, efter 40 minuters lugnt gymmande. Så nu ska jag börja bygga upp kroppen igen, taggad!
 
Jag får som sagt inte tugga, men jag har ändå steppat upp det lite när det kommer till maten. Nu för tiden funkar även mos, väldigt isärfallande fisk och liknande. Alltså jag har aldrig tyckt det smakat så gott med potatismos och lax som det nu gör varje dag. Fucking wonderful! Sjukanmälningspapprena har äntligen kommit från försäkringsbolaget så jag kämpar med att fylla i dem och svara på alla frågor också. Puh! säger jag bara. Inte lätt att förstå allt sånt.
 
Imorgon ska jag till tandis igen, vill så gärna att det ska säga att jag ska få börja tugga! Men det kanske är lite väl positivt tänkande?
 
 

- göra för det -





Såhär såg min läpp ut för några dagar sedan. Som tur var hade jag fortfarande ingen känsel i läppen så det gjorde inte ondare än det gjort innan. Men den var bra mycket fulare och mer botoxad än den varit innan...

- grand canyon 2008 -

 

- senaste veckan har jag... -

...svalt över hundra tabletter.
...för första gången sedan jag var en liten bebis endast levt på flytande föda.
...inte borstat tänderna en enda gång.
...sövts för tredje gången i mitt liv.
...fått fina blommor av tre olika personer.
...mixern och Hannibal-Lecter-kylmasken varit mina bästa vänner.
...ätit alla mina mål genom ett sugrör.
...debutsovit på ett sjukhus, två nätter till och med.
...gått ner tre kilo muskler.
...gömt mig under en keps alternativt bakom en sjal så fort jag satt foten utanför dörren.
...varit konstant hungrig.
...upplevt känslan att ha dimsyn som bieffekt av morfintabletter.

- ÄNTLIGEN! -

Åhh, vad jag har längtat efter detta. En dag som inte passerade i snigelfart, så jävla underbart! Dagen började med att Amanda kom hit, vi snackade mest, promenerade, drack nutellamilkshake (dör!) och bara tog det lugnt. Jättemysigt att hon orkade ta sig hit, tack! Sedan hann jag med ett obligatoriskt avsnitt av Suits innan det var dags att börja med middagen. På grund av lite missförstånd med receptet hade jag köpt helt fel grejer och fick improvisera fram slutresultatet. Vilket dock visade sig gå väldigt bra då det blev en av de godare sopporna denna veckan (tro mig, jag har testat ganska många). Sedan hjälpte jag mamma med lite smågrejer innan vi tog oss ut i ösregnet på en kort promenad. När vi kom in gick hela familjen glatt med på att spela RoboRally, så himla mysigt!
 
Jobbigast idag är att jag har skrattat för mycket. Sådana tillfällen där man verkligen bara inte kan kontrollera sig, och det gör så förfärligt ont! Det känns som att stygnen sätts igen varje gång jag skrattar, det kan väl inte vara så det ska vara eller? Jag ska till Mölndal igen imorgon för en till koll så då ska jag fråga om man kan göra något åt det. Inte snällt att tvinga någon hålla tillbaka skrattet!

- so come on -

Innan har jag tagit två morfintabletter om dagen, en precis när jag vaknat och en när jag ska somna. Idag var det dags att plocka bort en och påbörja någon sorts avvänjningsperiod. Så när klockan ringde klockan 06.00 imorse tog jag bara fyra tabletter, istället för fem. Sedan somnade jag om och sov ganska bra tills klockan slog tolv. När jag vaknade mådde jag förskräckligt, verkligen skitdåligt. Då trodde jag att det var för att jag inte hade tagit morfintabletten imorse och smärtan hade brutit igenom, men sedan insåg jag att det nog inte var därför.
 
Det är svårt att förklara men jag kan inte alltid riktigt säga var det är jag har ont. Jag vet inte om jag har ont psykiskt eller fysiskt. De båda blandas ihop, jag förväxlar dem med varandra samtidigt som de förstås också förstärker varandra. Det som gjorde att jag hade så ont imorse var att det var morgon. Att jag vaknade och hade ännu en tom dag framför mig. Att min dag skulle bestå av väntan på natten så att jag skulle få sova igen. Det är jättehemskt. Vad jag än gör så går det inte att komma ifrån känslan att jag bara går runt och fördriver tiden. Och det kommer jag göra i flera veckor framöver. Det är jobbigast i början på dagen, när jag är ensam hemma. Senare på eftermiddagen när resten av familjen börjar droppa in blir allt så mycket lättare. Så att slippa vara själv är skönt. Därför ska Amanda komma hit imorgon, ska bli jätteskönt att bara hänga lite! Hehe, risken finns väl att jag kommer vara jättetråkig och inte orka med något kul men det går alltid att göra något! Sedan har jag planerat in med Ibbe att förhoppningsvis ses i helgen. Tur att man har vänner!

- ska jag sluta leta? -

Min doktor har från allra första början alltid varit noga med att påpeka att detta är en stor operation och att det inte alltid kommer var så lätt. Att många efter operationen drabbas av depression och mår allmänt dåligt. Igår förstod vi varför man mår så dåligt. Man kan inte skratta. Det gör så förfärligt ont. Vi satt vid matbordet hela familjen och åt middag. Jag drack min soppa. Då frågar mamma när alla kan äta middag imorgon och pappa släpper kommentaren att han "är väldigt flytande i sina tider imorgon". Kan ju läggas till här att vad vi än pratar om så kommer vi på något vis in på min mat, min för tillfället helt flytande kost. Jag och mamma börjar asgarva, samma sekund börjat jag nästan gråta istället för att det gör så ont. Samma sak när Sigge igår berättade en rolig grej och jag knappt kunde dra på smilbanden. Vem skulle inte bli deprimerad av att inte kunna skratta?

- söndagen -

Natten till idag fick jag äntligen sova, ordentligt. Från två på natten tills åtta på morgonen då det var dags att ta tabletter. Sedan somnade jag om och sov till tolv. Åh den lyckan! Svullnaden har gått ner, en hel del faktiskt. Och även om jag inte alls ser normal ut på något sätt så är det skönt att känna hur det går åt rätt håll. Idag var först farmor och farfar här och fikade en snabbis, jättemysigt. Känns skönt att träffa människor. Någon timme senare kom Sigge och hängde här lite och även om vi båda två var väldigt trötta så är det så himla underbart bara att ha sällskap. Så tack kompis <3
 
Annars då? Jo, jag har fått dimsyn av alla tabletter så jag ser förfärligt dåligt. Vilket är väldigt irriterande när man inte orkar göra så mycket mer än att se på tv och det gör ont att ha på glasögonen på den alltför svullna näsan. Jag har en konstant dunkande huvudvärk som skriker till så fort någon går några steg på golvet eller något låter överhuvudtaget. Kan man var såhär känslig? Sedan är det också väldigt jobbigt att gå runt och vara hungrig hela tiden. Det är ganska jobbigt att äta (vem lurar jag egentligen, jag äter inte, jag dricker) så när jag väl fått i mig lite soppa är jag helt utmattad av den ansträngningen och skulle för allt i livet inte orka ta lite till trots att magen skriker efter det. Men ja, jag visste ju att detta skulle bli jobbigt.

- lördagen -

Mamma kom tidigt, vid nio någon gång tror jag det var. Då visste vi inte om jag skulle få åka hem eller om det skulle bli en natt till så hon hade tagit med sig lite roliga grejer, typ nagellack, apelsiner med tillbehörande liten juicepress och lite saker att fördriva tid med. Vi fick dock veta, inte långt efter att hon kommit att jag fick min doktor hade ringt och sagt att jag fick åka hem om jag ville. Jag blev jätteglad och vi bestämde att jag nog faktiskt skulle må bättre hemma och att jag var tillräckligt frisk för att lämna sjukhuset. Så vi började långsamt plocka ihop mina grejer och sedan gick vi bara därifrån. Jättekonstig känsla att bara gå. Och så himla härligt.

 

Påvägen hem var jag insvept i en sjal som gick upp över näsan, tyckte själv att jag såg jätteläskig ut men bättre det än att jag skulle skrämma folk med mitt uppsvällda ansikte. Nu hade dock svullnaden gått ner ganska rejält så det var redan mycket bätttre, men ja, långt ifrån okej ändå. Så vi satte oss i bilen och åkte hem. Det var inte jätteskönt att åka bil, minsta lilla skråma i vägen kändes som ett jättegupp för min käke. Så jag satt och spände mig hela vägen hem, försökte sitta med lite öppen mun så att det inte skulle slå ihop så hårt.

 

Känslan att komma hem, alltså det bästa någonsin. Måns kom ner och kramade mig välkommen hem och gav mig sedan en bukett med jättefina blommor. Jag började storgråta direkt. Haha, sjukhus gör en blödig! Men fint att man kan bli så glad över något så litet. Sedan gick jag upp och duschade bort allt vad sjukhus heter, slängde alla kläder som varit med där i tvätten och kände mig som en helt ny människa efteråt. Så underbart!

 

Mamma gjorde ett tablettschema till mig. Jag tar en hel del tabeletter nu, alla i olika intervaller, så det är tur att man har en mamma som strukturerar upp och har koll på allt.


- fredagen -

Det var inte mycket sammanhängande sömn natten mellan torsdagen och fredagen. Tror att jag sov max en timme åt gången innan jag vaknade igen. Hela tiden. Det var väldigt frustrerande eftersom att jag bara var så himla trött och ville sova. Vid halv åtta-tiden på morgonen kom pappa en snabbis och hälsade på. Min doktor kom också och berättade att jag skulle få åka upp till avdelningen då på morgonen, jätteskönt tyckte jag.

 

Någon timme senare blev jag uppkörd till avdelning 205 där jag fick ett eget rum. Jag tyckte att det var så himla jobbigt. Där låg jag själv i ett tomt rum, utan ork till att göra egentligen någonting. Visst, personalen kom när jag ringde på dem men jag var ändå själv. Det var bara jag. På uppvaket hade det varit en massa cirkulation, sköterskor hade kommit och tittat till en lite hela tiden och även om de bara hade gått förbi så fanns de ändå där. På avdelningen var jag bara ensam. Jag lyckades trots allt ta mig upp och gå omkring några försiktiga steg i rummet och sedan vågade jag till och med duscha. Efter det fick jag ett litet mindre sammanbrott när min doktor kom och satte fast gummiband i min mun som gjorde att jag inte kunde öppna den. Det var inte alls kul att han pillade omkring inne i min redan alltför ömmande mun och drog och vred på saker. När han gått började jag gråta och mådde allmänt dåligt. Jag ringde på en sköterska och bad om smärtstillande, vilket jag fick plus en lång kram och en massa fina ord. Haha, samt att hon skällde ut alla mina kompisar och min familj för att de inte var där och höll mig sällskap.

 

På eftermiddagen kom dock mamma och stannade väldigt länge. Så himla skönt. Jag fattade det inte innan operationen men jag kan ju säga det nu, sällskap är allt! Skit samma i att jag knappt kunde prata, det viktigaste är att ha någon där som man vet bryr sig. Det betyder guld. Hon hade med sig en massa fina grejer, en bok, en tidning, till och med en B&J cookie dough som vi lät stå framme några timmar tills den var helt smält. Hon fick kakbitarna och chokladen medans jag fick suga upp den smälta glassen med sugrör. När hon skulle gå började jag gråta igen och det blev jobbigt men hon lovade att komma tillbaka tidigt nästa morgon så det var ju skönt. Precis när hon gått kom den fina sköterskan in och skällde lite till på att ingen mer kom och hälsade på mig. Och gav mig en till kram, haha, så fin!

 

På kvällen tittade jag mest på tv, kollade på idol för första gången på några år kanske. Det var mysigt och gav lite hemkänsla. Sedan hade mamma kollat ut till mig på vilka kanaler det gick filmer och messade mig och såg till att jag såg på dem. Somnade i slutet på film nummer ett och vaknade en bit in i film nummer två. Så jag såg en början och ett slut i alla fall. Denna natten blev väldigt lik föregående natt, var nog dock mer vaken nu. Så ja, inte så mycket sömn helt enkelt. Men jag hade i alla fall vid detta laget lärt mig att själv sätta på och fixa med Hannibal-kylmasken så den tog jag på och av lite när jag kände för det. Vilket var skönt. Alltid skönt att slippa be om hjälp med sådana småsaker.


- torsdagen -

Jag vet inte riktigt hur det gick till men på något vis lyckades jag faktiskt få några timmars sömn natten mellan onsdagen och torsdagen. Klockan 07.30 på torsdagsmorgon var jag och mamma på Mölndals sjukhus. Jag fick byta om till operationskläder, ta en radda smärtstillande tabletter, de satte fast mitt dropp och sedan var det bara att sitta i sängen och vänta ett bra tag. Skönt att ha mamma med sig. Vid nio-tiden kom en sjuksköterska in och sa att nu var det dags. Jag kramade mamma hejdå och blev ivägkörd till operationssalen. Väl där inne spände de fast mig, ja på riktigt spände fast mig nästan som med ett säkerhetsbälte vid operationsbritsen. Sedan fäste de en massa sladdar lite överallt som gick till en himla massa maskiner som kände av i stort sätt allt jag gjorde och hur jag mådde och så. Kollade blodtryck, syreupptagningsförmåga, hur jag andades, hur mitt hjärta slog och ja, on and on. När allt detta var klart var det äntligen dags att sövas. Vilket egentligen bara var allt jag ville eftersom jag ville få det hela avklarat. De sprutade in sömnmedel i droppet och sedan fick jag syrgas. Jag kände hur det började snurra, hur jag fick huvudvärk och sedan var jag borta.

 

Jag har ingen riktigt tydlig bild av när jag vaknade sedan. Jag minns att jag mådde illa, att allt var suddigt och att jag låg nerbäddad i sängen och kördes omkring genom en massa långa korridorer som aldrig ville ta slut. Jag kommer egentligen inte ihåg att jag hade ont, bara att jag inte kunde svälja och att det var svårt att andas. Tillslut kom vi fram till ett rum där de ställde min säng, det var ett ganska stort rum med flera sängar och en massa apparater som pep lite hela tiden. Ibland kom det fram sköterskor och bad mig att andas djupare, eftersom en apparat sa att jag andades för ytligt. Under denna tid var jag i något sorts gränsland mellan medvetande och ja, borta. Jag kommer ihåg att någon frågade var kylmasken var, hur den kom en stund senare. Jag hade ingen aning om hur den såg ut men jag var tvungen att sätta mig upp för att de skulle kunna sätta fast den och det var otroligt jobbigt att bara böja huvudet framåt i några sekunder. Men när de väl hade satt fast den och lät det kalla vattnet strömma igenom den så var det något av det skönaste jag någonsin varit med om. Åh vad den masken räddade mitt liv.

 

Efter ett tag kom mamma, hon berättade det inte då och jag märkte det inte på henne men hon har sagt det nu i efterhand att hon tyckte det var riktigt läskigt när jag låg där med kylmasken på som fick mig att se ut som Hannibal Lecter. Hon satte sig i alla fall bredvid mig och höll mig i handen, för mig snurrade allting fortfarande och jag kunde inte se ordentligt så det var skönt att bara känna att hon fanns där och höll mig i handen. Efter detta har jag lite svårt att komma ihåg vad som hände i vilken ordning. Jag slumrade lite fram och tillbaka och hade inte riktigt koll på så mycket egentligen. Eller jo, jag hade en klocka rakt framför mig så jag visste att tiden gick långsamt, väldigt långsamt. Någon gång kom en undersköterska fram och skulle kolla om jag behövde gå och kissa. Jättekonstigt tyckte jag att jag inte skulle få bestämma det själv. Men hon tog fram ett ultraljud och mätte hur mycket kiss det fanns i min blåsa, på mililitern! Ganska sjukt ändå. Och konstaterade utifrån det om jag behövde gå på toa eller inte. 400 ml var tydligen gränsen. Att gå på toa var ju lite kul också. Jag hade ju precis opererats och var väldigt svag. Så när det var dags så kopplade de helt enkelt bort alla sladdar och apparater som hade koll på mig och rullade in hela sängen på toaletten, och jag behövde bara förflytta mig en halvmeter av egen maskin till toaletten. Hehe, smidigt. Jag tror att det var den andra gången som jag gick på toa som jag helt plötsligt kände att jag skulle spy. Gammalt, nästan svart blod blandat med en massa slem var det som kom upp. Kan ju också tillägga att det gör förfärligt ont att kräkas när man precis opererat käken.

 

Mamma stannade ganska länge på torsdagen och blev sedan utbytt av pappa som stannade i några timmar innan han åkte hem. Det bestämdes att jag skulle stanna kvar på uppvaket över natten istället för att åka upp till avdelningen som egentligen var planen. Jag tyckte det var lite jobbigt att stanna där men insåg sedan att det var bra. Där hade de mycket bättre koll på mig och jag fick hjälp så fort jag behövde det.


- är du för eller emot -

Imorgon händer det. Idag har jag bara ätit en massa gott och sprungit omkring överallt på Mölndals sjukhus för att hitta alla ställen jag skulle till, kändes lite som en skattjakt. "Här har du namnen på alla ställen du ska till, lycka till." Det mest kändes egentligen bara onödigt, kom till ex. narkosavdelningen, de frågade om mitt personnummer, skrev ner något snabbt och sedan var det klart. Okej, tack för att jag fick vänta i en halvtimme på det. Och så fortsatte det i princip på de andra ställena också.
 
Imorse gick jag upp stört tidigt i syfte att jag skulle vara riktigt trött ikväll och somna gott. Tyvärr råkade jag somna klockan fyra istället och sov i en timme. Där rök nattens skönsömn... Nu ska jag i alla fall in till stan för att gå på sen bio med mamma och sen när jag kommer hem måste jag dubbelduscha med operationstvål samt packa en väska att ha med till sjukhuset. Vad har man med till sjukhuset när man inte vet hus länge man ska stanna där liksom? Hmm, får klura lite mer på den.
 
 

- every night we fell in love -

Vill bara lägga in en kort notis om att pingisklubben är ett fett kul ställe att dra till på måndagar.

RSS 2.0