DU ÄR FIN

Du är fin


MAGISKT

Idag händer något magiskt.

Jag har alltid varit imponerad av människor som kan cykla utan händerna på styret. Jag har tänkt att det är något man föds med. Antingen kan man det eller inte. Men idag när jag cyklade till gymmet som vilken annan dag som helst, då hände något magiskt. Helt plötsligt släppte jag styret, med båda händerna. Helt plötsligt var det inte någon som styrde. Inte på det sättet som jag är van vid. Jag kände mig fri och lite upprorisk. Lite farlig. Vem vet, jag kanske är född med det? Hur som helst så var det magiskt. Tänk alla gånger jag cyklat den vägen, men aldrig kommit på tanken att lyfta båda händerna. Nu kan jag inte vänta tills imorgon, då ska jag tänja mina gränser ytterligare.


MÅNDAG

Det är måndag

Youth Parliament är över. Det var roligt. Jag har varit på MRL. Det var jobbigt. Nu ska jag sova. God natt önskar jag.


KIBOX

Kibox alltså. Så otroligt kul! Jag lovar att ett stort fett leende befann sig på min läppar under minst 90% av passet. Så underbart. Att bara få slå. Få slå utan att bry sig. Eller nej, nu ljuger jag allt lite. Jag var rädd att jag skulle tjonga iväg Ida ut genom taket. Men det var lugnt, hon skadade nog mig mer än jag skadade henne. Vilket verkligen kändes helt okej!

Slutsatsen blir alltså, kibox är grymt, let's do it again right now!

KAVAJ

Det är söndag

Imorgon blir det kavaj och slips. Eller nej, kanske inte slips. Men kavaj ändå. En dag full av Youth Parliament förkännar lite extra välklädda elever. Jag har suttit i timmar nu och skrivit något om varje resolution. Alla förutom en. Men jag ska nog lyckas knäcka den nöten tills imorgon. Då gäller det bara att jag vågar ställa mig upp och spotta ur mig någonting. Vilket mycket väl kan hända, att jag inte gör. Får se till att ge mig själv en rejäl spark i baken. Jag ska inte fega ut. Nu gäller det för fan.

För övrigt tänkte jag ladda inför morgondagen med Kibox med Ida.


FÖR ALL FRAMTID

Det är torsdag

Jag är klar med naturkunskapsprovet nu. När jag kom hem var allt helt annorlunda. Jag hade den värsta morgonen i mannaminne. Och med det sagt, lämnar jag gärna den. För all framtid. Tack

IPAD

Det är onsdag

Mina föräldrar har köpt en iPad.

Det har varit väldigt mycket på senaste tiden. iPad, ny båt och New York. Det känns som att de försöker köpa min lycka. Och Måns lycka. De har mer framgång hos honom.

FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN

Mitt bett har blivit värre. För två år sedan såg det ut som på bilden. Nu är det mer än dubbelt så stort mellanrum.








Fan Fan Fan Fan Fan Fan Fan

VISA LITE VILJESTYRKA

Om en vecka har jag ingenting kvar i skolan. Men det är om en vecka. För tillfället har jag en hel del. Ett svenskatal, ett kursprov á la naturkunskap A, en musikuppspelning, en engelskaredovisning, en heel Youth Parliament dag och ett stooort feeeett franska nationella. Kan jag inte kämpa lite nu? Bara en vecka kvar. Kom igen nu bruden visa lite viljestyrka!


Ehh, just det. Du har ju ingen.

SOM PÅ MOLN

När någon säger x till mig blir jag ledsen. När jag säger x till någon annan tänker jag inte på att det antagligen har samma effekt på andra människor. Jag tänker inte innan jag pratar. Ofta gör jag det. Ibland för länge. Ibland inte alls. För länge är antagligen bättre än inte alls. Men det var jag ju inte förrens jag har sagt det. Allt hinner inte gå in i huvudet innan det försvinner, svävande ut genom munnen. Som på moln-


I WANT TO SAVE THE WORLD TONIGHT


KUL SJUKGYMNAST

Det är måndag

Idag var jag hos en sjukgymnast för att kolla mina knän. Min sjukgymnast råkade vara en kille. Han råkade även se väldigt bra ut. Kul. Särskilt den delen när han skulle kolla på mina ben och jag var tvungen att ta av mig byxorna. Kul bara kul.


LJUSET I SLUTET AV TUNNELN

Det är söndag

Jag vill gå ut på en promenad. Men inte själv. En lång, härlig promenad med någon trevlig människa skulle passa denna dag riktigt bra. Medans jag letar upp en kompanjon fortsätter jag mitt oändliga pluggande. Nästa vecka är det två prov som ska skrivar och två tal som ska talas. Aoooch. Men, jag börjar se ljuset i slutet av tunneln, om tio dagar är allt pluggande över. Då, ska det firas! Men tills dess, adjö!


VI HAR JU REDAN EN

Det är fredag

Jag har varit hemma idag. Igår när jag körde MRL blev jag helt snurrig och bara, konstig. Jag vet inte vad det var med mig. Någon som kan berätta? Nej, trodde inte det heller. Men det kanske var bra. Nu fick jag denna fina fredag till att plugga. Viktigt plugg. Jag har skrivit två tal, börjat öva på dem, det ena sitter förhoppningsvis relativt bra, även börjat med naturkunskapen. Kursprov på torsdag. Naturkunskap, min starka sida i livet. Det jag planerar att bygga mitt liv på. Ja, eller kanske inte? Ska dra med mig pluggandet upp till landet snart också. Vi har köpt en ny båt. Så otroligt onödigt. Vi har ju redan en som fungerar jättebra. Till mina kära små ovetande föräldrar: livet går icke ut på att spendera hela jävla tiden.

SEVEN YEARS LATER


Seven years later and the

Olanders are going back

to N.Y.C! NEW YORK DUDE!


SOMEONE'S WATCHING YOU

Det är onsdag

För tillfället skriver jag på mitt sista kursprov i svenska. Ett tal med rubriken "someone's watching you". Hade problem med att komma igång men nu har det äntligen släppt. Göd.

MÅNDAG

Det är måndag

Jag är så trött. Jag är så glad. Jag är så yr. Jag är så irriterad. Jag är sååå, ja men du vet. Typ allt.

Jag har fått sommarjobb. Vilket gör mig glad. I tre veckor precis i mitten på sommaren kommer jag gå runt på ett litet äldreboende och hålla små människor i handen. Detta gör mig som sagt glad.

Jag har tränat. Detta gjorde mig trött. Väldigt trött. På alla sätt som man kan vara trött. Det var det vanliga MRL passet i Partille. Jag är trött PÅ det. Kan vi inte byta snart? Jag blev även trött eftersom det var jobbigt, som vanligt.

Jag har pluggat ännu mera matte. Detta gjorde mig trött, förvirrad, irriterad, yr, glad, arg. You name it. Fy fan för att plugga under press.

Jag sitter uppe och skriver ett meningslöst inlägg i min blogg om hur min dag har varit. Detta gör mig irriterad och förvirrad. Varför ligger jag inte och myser i min säng?

LAGOM SUR

Det är söndag

Jag har spenderat kvällen med att repetera inför nationella i matte A. Härligt att min lärare inte har berättat att det finns ett kapitel som repeterar hela matte A kursen rakt av. Jag blev lagom sur, det är ju bara tre dagar kvar! Därför har jag i x antal timmar suttit böjd över matteboken, vilket resulerade i nackvärk och yrhet. När jag skulle gå duscha var jag så förvirrad och snurrig av alla siffror och allt hets att jag höll på att ramla ur badkaret. Skojar inte.

F1

Det är söndag

Igårkväll var det birthdayparty hos Alice för att fira tre små födelsedagsbarn, Alice, Lisa och Alexandra. Det var f1! Helt sjukt mycket folk där, tippar på att 99,999...% var från rudebecks. Men det var just på grund av detta faktum som lyckades jag prata med en hel del sköna människor som jag inte ens visste gick på min skola! Grymt. När le partaj var över drog jag, Agnes och Tildis till Burger King där vi mumsade i oss lite mumsigheter. Helt sjukt vad mycket folk det är på Burger King klockan två på en lördags natt! Typ rusningstid... När våra magar vad fulla drog vi oss glada hem till Tildis där vi smög ner i soffan och somnade som tre små nallebjörnar.

AMERIKANSKA

Det är lördag.

Jag vaknade med ett ryck. Gick med bestämda steg fram till datorn och satte mig ner för att plugga. Efter ett tag blev jag hungrig. Jag gick ner och gjorde pannkakor. Amerikanska. Göd. Sedan vandrade jag åter upp till mitt rum för att ta itu med lite läxor och tråkigt. Det går långsamt ska jag säga. Riktigt segt.

SLÖSA DEN INTE PÅ DEM!

Människor som inte ger dig kärlek, förtjänar inte din kärlek. Slösa den inte på dem! Detta betyder även, att det blir mer kvar till mig!



                                   SÅ JÄVLA FY IN I HELVETES BÄST!


ETT POÄNG

Jag är trött nu. Nej stryk det, jag är helt slut. Idag var det först engelska nationella, som självklart var mycket svårare än de vi hade tränat på. Sedan samlades ungefär hela lilla skolan nere i éntren, där krigsmålades ansikten och tröjor sönderklipptes. Allt för att få till den rätta slaget om innerstan känslan. När vi skrikit lite mesigt och kände oss ready for fight marscherade vi mot Lisebergshallen. På vägen stötte på på Schillerska och Hvitfeldtska, fighten började lite smått, men kom inte igång på riktigt förrens vi köade in till Lisebergshallen. För att inte tala om när vi kom in. It was war dude. I slutet var det helt underbart, hehee, om man nu gillar att skrika. Åhh, jag var så glad. Helt fantastiskt att få skrika lungorna ur sig. Älskar det. Sedan det faktum att vi förlorade mot Hvitfeldtska med ett poäng (ETT YNKA POÄNG!) gör ju bara saken bättre. Det bör tilläggas att Hvitfeldtska var ungefär fem gånger så många som vi. Vi var grymma! Det var grymt!
Ses nästa år!

HEEELT OKEJ

Jag har utnämnt mig själv till gårdagens master drinkmixare. I was on fire dude! Hehee, nej nu tog jag det nog lite för långt, men jag hade absolut inget emot att stå vid mixern och blanda bär, juicer och grejer. Det var heeelt okej. För övrigt så var resten av kvällen också heeelt okej. Denna heeelt okejiga kväll spenderades hos Stading. Heeelt okej då ja.

ONLY TIME WILL TELL

Jag har börjat träna. Oanständigt mycket. Enligt mig då. 4-5 gånger i veckan låter inte längre så mycket i mina öron. En vanlig vecka. Att gå till gymmet är inte längre något märkvärdigt. Inte nu när jag gör det näst var dag. Är det en bra förändring? En sund, ny livsstil som börjar ta form. Eller är det något dåligt? Jag intalar mig att jag mår bra av det. Att jag gillar det. Men egentligen, så är jag inte helt övertygad. Jag får mer och mer ont i mina knän, jag har mindre tid, jag pluggar knappt. Eller har jag bara fel inställning. Nu tänker jag plugg. Om jag vill så hinner jag. Men räcker inte detta? Only time will tell.

RESPONSIBILITY

There are two primary choices in life: to accept conditions as they exist, or accept the responsibility for changing them.

 

-Denis Waitley


RSS 2.0