när det vänder - åt fel håll

Jag är glad. Verkligen riktigt glad. Men så vänder det, vinden börjar blåsa åt det andra hållet. Utan någon som helst anledning. Jag kan gå från glad till ledsen så snabbt att jag inte ens hinner känna skillnaden. Helt plötsligt mår jag bara riktigt uselt och orkar inte med något. Nu mår jag uselt. Och det är inte kul någonstans.

min fina dag

Jag jobbade hela dagen. Tjugo minuter efter att jag slutat var jag vid Bryggeriet, uppfräshad (ett gott försök iallafall) och taggad att fira Ibbes 18-årsdag! Loreen vinner Eurovision och alla tänder till som fan. Jag dansade timme efter timme och hade så jävla kul.

När jag går hem från busshållplatsen klockan 04.17 märker jag att det är sommar. Jag ser hur himlen färgas ljusblå istället för svart. Jag hör hur fåglarna kvittrar. Och när jag går över gräsmattan i mina sandaler så känner jag daggen mellan tårna.

Nu är jag trött, och ska sova. Men jag ville skriva detta, så att jag kommer ihåg det.


hel och hållen. sanning

Jag skriver här för att inte glömma av, och för att det inte var en dröm.

Sista retoriktalet i kursen. Jag tyckte att hon hade varit lite väl sträng på alla mina andra tal, det var alltid något som inte var bra. Så håller jag mitt sista tal. Jag tänker att nu gör jag mitt bästa och om hon inte gillar det så är väl inte retorik mitt ämne helt enkelt. När jag kommer för att prata med henne efter talet så är allt helt plötsligt annorlunda. Ur hennes mun strömmar ord som förklarar hur bra talet var. Hur jag använt allt vi lärt oss i kursen. Hur jag utvecklats genom året. Hur det var ett solklart mvg. Jag tror aldrig att en lärare har sagt det till mig innan. Alltid har det funnits något att klaga på, men inte denna gången.

Psst! Det var ingen dröm.



my throat hurts

Det är jävligt varmt ute. När jag kom hem från skolan visade termometern 28,9 grader. Det är för varmt. Jag verkar även ha lyckats pricka in värmen med feber. Håller på att gå under. Har sökt flykt till mammas och pappas rum som för tillfället ligger i skugga, öppnat balkongdörren och ordnat tvärdrag genom hela huset. Det hjälper lite.




hej mamma

Åh, min moder gjorde mig lite varm om hjärtat i torsdags. Medans den manliga hälften av familjen är i Spaninen och solar sig så är den kvinnliga hälften kvar här i regniga Sverige. När jag satt på bussen hem så fick jag ett sms från mamma där hon skrev att han köpt B&J och att vi kunde ha myskväll när jag kommit hem från min match. Så ja, jag blev lite varm om hjärtat helt enkelt att min mamma är så fin.

inspiration kommer på beställning


.

Jag var så mycket visare förr. Jag läste precis inlägg som jag skrev när jag började gymnasiet. Jag sa redan då att jag inte förstod ett ord av vad en viss lärare sa. Jag hängde redan då med mina fina små tjejer. Jag var mer öppen men ändå så instängd. Jag kämpade mycket hårdare för jag hade något att kämpa mot. Jag överkom saker vilket gjorde att jag växte. Nu har jag krympt igen. Jag behöver något att kämpa mot, eller i värsta fall för.

the angels and the demons

Jag behöver inspiration. Annars håller det inte. Snälla. Ge mig. Nu.

citronspaghetti med broccoli och chevre



Idag var det min tur att laga mat och jag tyckte det var dags för pasta, så jag rörde ihop lite goa grejer och resultatet blev faktiskt lite över mina förväntningar.

För att kunna skapa detta mästerverk krävs följande
spaghetti
en massa broccoli, ju mer desto bättre
chevre
en citron
solrosolja

Börja med att koka pastan. Fortsätt sedan med att koka broccolin. Smula sönder lite chevreost - det är inte så lätt, den är kletig! Riv citronskalet och pressa sedan saften ur citronen. När pastan kokat klart häller du bort vattnet, blandar i solrosolja, det rivna citronskalet, citronsaften och broccolin. Lägg upp i en tallrik, strö över lite chevre och mumsa. Barnsligt enkelt.

mina fina vänner bland en massa rosa blommor












RSS 2.0