it feels like home



Idag har jag varit på arbetsintervju + varit i skolan + lagat mat till min kära lilla familj + haft löpträning med fotbollen ute i kylan + övat på körkortsteori. Effektivt. Du skulle bara veta vad som händer imorgon...

.

may the force be with you

Nu kan jag och Linnea kalla oss bildade. That's right, vi har sett alla Star Wars filmerna! Känns bra ska jag säga. Det är dock en sak som känns jobbigt. En sak som vi saknade. Darth Vader sa aldrig den replik som vi redan visste att han skulle säga. Det mest uppenbara och självklara med hela filmserien. "Luke, I am your father." Det kom aldrig. Lite ledsen över detta ska erkännas.

,,


the dark side

Denna film har dock lyckats pigga upp mig lite.

,


that small little black box


Jag började dagen med att spendera några minuter på busshållplatsen och passade på att studera froststjärnorna.


Efter lunch tittade solen fram, vilket gjorde våran båttur till Backa teatern till en härlig liten stund.


Sol. Ja. Tack.

För tillfället bränner det i mitt lår. Det är inkletat i tigersalva för att min extremt konstiga haltningsframkallande värk ska försvinna. Annars då? Hm, livet är lite tungt för tillfället tyvärr. Har pluggat en hel del nu ikväll för att minska plugget i helgen. Skulle vara skönt med en pluggfri helg. Eller iallafall en pluggfri dag. Ska se om jag kan åstadkomma detta.

mozarellabiffar i gudomlig sås



Idag är det min matdag, vilket betyder att det är jag som lagar mat. Jag fick för mig att jag skulle prova något LCHF-aktigt, alltså en hel jävla hink med fett och inga kolhydrater. Och vad mer kan jag säga än att jag nog dog matdöden, lycklig. Receptet baxade jag rakt av från Mikaelas blogg, jag rekommenderar att man serverar biffarna med sallad (helst ett stort berg med granatäpplekärnor.)



spinn around in your highest heels



Jag har alltid varit lång. Och nej, det är verkligen inte alltid kul. Det var kul när jag var den enda i min klass som hann åka Hang-Over på Liseberg innan dem tog bort den. Men det är också det enda positiva minnet jag har av att vara lång. Min längd har ofta gjort att jag känt mig klumpig och ivägen, att undvika klackar har varit en självklarhet. Men jag har alltid velat använda högklackade skor precis lika mycket som någon annan! Så jag har länge försökt att "omvandla" mig själv, jag vill känna mig bekväm i ett par riktigt snygga pumps, så jag har helt enkelt skrivit en lisa. En lista på personer som är runt min längd och som ändå stolt spatserar runt i snygga skor med huvudet högt. So, here you are!

Gwenthy Paltrow - 175 cm
Catherine Zeta Jones - 173 cm
Julia Roberts - 173 cm
Blake Lively - 178 cm
Ebba von Sydow - 178 cm
Sanna Nielsen - 180 cm
Missi Pyle - 182 cm
Josephine Bornebusch - 177 cm
Mischa Barton - 175 cm
Brooke Hogan - 178 cm
Sonja Aldén - 180 cm
Jessica Andersson - 176 cm
Maria Montazami - 178 cm
Jane Timglas - 178 cm
Cameron Diaz - 174 cm
Charlize Theron - 177 cm
Petra Tungården - 175 cm
Nicole Kidman - 179 cm
Carolina Gynning - 174 cm
Jodi Lyn O'keefe - 178 cm

Jag är riktigt nöjd. Sökte efter en på internet först men hittade ingen bra, så varför inte göra en själv? Hoppas att någon lång människa känner sig lite mer hoppfull nu.


you better listen instead to folks, who think with their own head



Film med Ibbe. Star Wars maraton med Linnea. Frukost med Ida. Plugg med Amanda. Och som grädden på moset, en jävla massa snö. Jag är glad. Nöjd. Ja, det känns bra nu. Tack för att jag har fått ha en bra helg!

for me

För tillfället är det 41 minuter kvar tills kvällens fotbollsträning börjar, den slutar klockan 22.00 vilket inte alls känns lockande. Men vad gör man inte för att få "lira lite boll"?

dreams of amber



Imorse hade jag lite extra tid över och bestämde mig för att lägga ner lite mer tid på frukosten. Med bra resultat tycker jag, mycket gott var det! Jag åt en rågkusing med avocado, ägg och paprika. En smoothie med björnbär, mango, hallon och jordgubbar. Och sist och absolut mest besk, en halv grapefrukt. Blev speciellt nöjd med smoothien, bjönbärssmoothie är en ganska trevlig liten ingrediens kan jag meddela!

"gee officer krupke"




För tillfället kan jag konstatera följande:

- Jag föredrar låtarna i West Side Story på engelska före svenska.
- Jag har ätit på restaurang två gånger på två dagar.
- Solen sken imorse och det gjorde mig lite, hmm, sorglös.
- Det var mycket sällskapligt hemma hos (nu 18-åriga) Linnea ikväll.
- Det är högst problematiskt att borsta tänderna samtidigt som ens näsa är igentäppt av snor och man lider av hicka. Mycket opassande.


it goes on and on and on

Nu är det mycket som händer. Läxorna rullar in som aldrig förr. Sommarjobbsökande är i full gång. Träning. Övningskörning. Och det tar aldrig slut! Vad händer med världen? Eller kanske, vad händer med mitt liv?

the hills are alive

Imorgon börjar vardagen igen. Jag hanterar detta faktum på så vis att jag laddar ner en massa låtar från West Side Story och längtar tills på fredag då jag kommer befinna mig på Göteborgsoperan och ha de lite sådär musikaltrevligt. Jag gillar musikaler. Älskar. Avgudar. Ja, jag är ett musikalfreak - deal with it.

trysil



Snö. Offpist. Minusgrader. Bastu. Sällskapsspel. Mys.

ain't it strange?



När jag och bror min var på väg till pizzerian innan så delade han med sig av lite kunskap. Han berättade att idag är den dag då pizzeriorna har som mest att göra, den 1 januari. Det låter ju inte så konstigt, med tanke på att i princip alla är bakis just denna dag. Men sedan tänkte jag lite mer på det och jag kom fram till följande:

  • På nyår ger folk nyårslöften. Löften som oftast inbegriper någon form av att man ska bli mer hälsosam, träna mer, äta bättre, bla bla. Dagen efter att man har avgett detta löfte så går man och köper en fet pizza.

Jag blir lite ledsen. Har vi så lite viljestyrka i denna värld? Så därför ändrar jag mig, jag tycker att det är konstigt att den första januari är den dag då pizzeriorna måste kalla in extrapersonal.


beautiful like a rainbow





Idag vaknade jag klockan 14.00. Så sent gick jag aldrig upp under hela 2011, bra start på 2012! Nu är det alltså ett nytt år. Ännu en gång. Jag ligger i sängen med Torsten och gör mest ingenting. Firar det nya året liksom!

Igår var jag med lite fina vänner. Ja, ni är fina! puss

RSS 2.0