studiedagar är bra dagar


Hängde lite med mina hommies Torsten, Körkortsteorin och Argumenterande tal. Härliga vänner man har!


Firade en annan väns födelsedag, 18 år är inte illa.


Vi åt indiskt, mesig som jag är började jag svettas efter första tuggan. Men annars var det gott.

Dagens stora händelse kom dock inte med på bild, tatueringen. Åh, den blev så fin Linnea. Och du var så duktig, en riktigt mogen liten kvinna har du utvecklats till nu, lagom till din myndighetsdag. Det är nu det vänder.

smashing down now

För tillfället har jag plats för fyra saker i mitt huvud. Plugg. Körkort. Träning. Sommarjobb. Dessa fyra saker snurrar runt, runt, runt i mitt huvud. Jag blir lite yr ibland ja.


somebody that i used to know

Så otroligt fint att jag får ont i magen. Eller är det hjärtat?

,


hear the sounds of london


Första kvällen åt vi tapas för första gången i våra liv, det var nog helt sanningsenligt en av de bäst måltiderna jag någonsin ätit. Helt otroligt gott!


Dagen därpå hittade jag något som jag kommer drömma om länge nu. Den perfekta jeansvästen som var sådär helt otroligt, ja perfekt helt enkelt! Tyvärr låg den lite utanför min shoppingbudget...


Efter mycket shopping vilade vi våra ben på The Breakfast Club. Där beställde vi varsin sånhär skapelse, och visst ser det helt otroligt ut? Lovar att det smakade ännu bättre...


När pannkakorna låg i tryckt förvar i våra magar tog vi oss - lite smått illamående - till Neils Yard och tittade på färgglada hus.


Nästa dag började vi på Portobello Market i Notting Hill. Det slutade med att vi gick därifrån med både det ena och det andra fyndet!


Lunch åt vi på något så konstigt som ett kombinerat café / djuraffär. Vi satt på tjusiga stolar medans en chiuaua vid namn Lou (som för övrigt hade en rosa fläck i pannan) sprang omkring och gjorde livet jobbigt för husse (som för övrigt hade oranget hår och matchande ögonbryn) som försökte passa upp på oss och se till att våra quiches blev färdiga någon gång. Spännande.


På kvällen firade vi Idag födelsedag med pizza på Pizza Express och sedan musikal, Phantom of the Opera. Den var inte fy skam, nej den var helt otroligt bra!


Sista dagen åkte vi till Camden Market där vi fördrev lite tid tills det var dags för lunch. Vi åt bland annat den godaste falafeln någonsin - Ida är vegeterian, hon vet när en falafel är god.


Vi passade även på att äta Mac'n'Cheese, borde kanske heta Cheese'n'Mac med sina tre sorters ostar. Men mätta blev vi ju, och gott var det!




Och det var de bilderna jag hade från London. Tack min kära vän för en helt perfekt resa, du är perfekt hela du!


walk the streets of london

Det som är positivt med att åka på en "shoppingresa" är att man knappt behöver packa något. Vi checkar inte in något utan kör budgetvarianten med endast handbagage, detta betyder även mycket nedskärning på utrymme. Jag ska snåla, det brukar jag ju kunna göra så det löser sig nog.

Det som är negativt med att åka på en "shoppingresa" är att man knappt behöver packa något. Det får än att tro att det kommer gå snabbt att packa, att det bara är att slänga i en tröja så är du klar. Men ack så fel... Eftersom att man bara får ha med ett begränsat antal saker så krävs det så otrolig eftertanke innan varje sak godkänns. Detta tar tydligen mer tid är jag hade tänkt.



malins bovetebröd

Första gången jag åt detta bröd var när vi var hos Daniel och Malin och tittade på bilder från deras resa. Otroligt gott och enkelt att göra eftersom det inte är någon jäst i.



4 dl dinkelmjöl eller vetemjöl

1 dl bovetemjöl

2 dl havregryn

1 dl linfrö

1 dl naturella solrosfrön
1 dl naturella pumpakärnor

2 tsk bikarbonat (ev 4 tsk bakpulver)

2 tsk salt (ev havssalt)

1 äpple

1 dl torkade aprikoser

1/2 dl honung

4 1/2 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Riv äpplet grovt. Klipp/skär aprikoserna i små bitar.

Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.

Häll smeten i en smord och mjölad brödform eller liknande, ca 30x10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.

Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 60 minuter.

Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna. Ät.


crêpe med champinjoner och morötter

Idag när jag kom hem var jag riktigt hungrig och ville ha något snabbt. Efter en snabb titt i skafferiet fick jag en idé som resulterade i detta:




Crêpe Med Champinjoner och Morötter
Ett tortillabröd (Pannkakor är ju egentligen att föredra)
En burk konserverade champinjoner
En morot
En gul lök
Några skedar turkisk yoghurt
Riven ost
Salt och peppar

Börja med att hacka löken, riva morötterna och sätta ugnen på 200 grader. Fräs löken i en stekpanna tillsammans med lite olja, när löken börjar få färg ska champinjonerna i. Låt det fräsa ett tag och rör sedan i några skedar turkisk yoghurt. Sedan ska morötterna i, salta och peppra efter smak. Lägg röran på halva sidan av tortillabrödet, vik sedan över till en halvmåne. Strö över lite ost, lägg i en form och in i ugnen tills osten smält. Ät.


kom hit, ska du få en puss

Samhällsskiten är över, tack! Frågan är ju dock hur mycket jag kommer komma ihåg om skräckväldet om en vecka, antagligen ingenting. Men jag är glad ändå. Inte något plugg inom den närmaste veckan - kan det vara på grund av sportlovet är ivägen? - så jag tar tillfälle i akt och pluggar körkortsteori. Tror att jag gjorde ungefär 150 frågor idag på körskolan. Får se hur många jag hinner med imorgon!

Det är även 4 dagar kvar tills jag och Ida är i en annan stad i ett annat land. Tack för det med.
' 


tralalaa lilla bolltuss

Superdag! Inte i bemärkningen att den har varit superbra, utan att den har varit superfull! Och inte full som en kastrull utan helt jävla fullspäckad!

Klockan ringde 6.00. In till stan. Körlektion. Teorifrågor. Historialektion. Ändringar i studieplanen. Historiaplugg. Lunch. Hälsopedagogik. Historiaplugg på stadsbiblioteket med Ibbe och våran motivation - kokosbollar. Åkte hem. Stressade ihop en laxlasagne som blev rågod. Historiaplugg. Löpträning. Duscha. Nu; lite historiaplugg och sedan har min fina mamma lagat scones som vi ska mumsa på. Tack för det!




brainless

Sitter ensam hemma med skrivbordslampan tänd, en kopp te till vänster, digestivekex i handen magen, en massa papper och böcker utspridda över hela skrivbordet och försöker få det där viktiga organet som sitter i mitt huvud att börja arbeta. Det fungerar inte, funderar på om jag har tappat bort det någonstans. Kanske glömt det. Om du hittar min hjärna kan du väl slå mig en signal? Behöver hjälp med historiaplugget.

mike chang












how are we today?


I give you: ruccola+tomater+kikärtor+fetaost+soltorkade tomater+bacon+granatäpplekärnor. Gott!

Sallad är en bra lunch, bara blanda allt som är mummsigt och det blir ännu mummsigare, smidigt.

hey sister

Det snöar ute och jag har gjort upp ett schema för dagen. Det är fullproppat med historia-plugg, längst ner har jag skrivit cheesecake. Tänker att då har jag något att se fram emot, ljuset i slutet av tunneln. Hoppas att jag kan behärska mig fram tills då. Nu måste jag börja plugga, så att jag inte spräcker tidsplanen!

in a far away land



hej kompis

put on a smiley face

Jag tänkte skriva att livet suger. Men sedan läste jag en artikel om vad människor som ligger på sin dödsbädd ångrar mest. Många sa tydligen "att jag inte visste att lycka är något man väljer". Så nu väljer jag, lycka ska de va! Så därför ska jag berätta vad jag är så glad över för tillfället, eller kanske, lite blandat!

Imorgon ska samhällsarbetet om Egypten in - yey, slipper tänka på det! När samhällsarbetet är inlämnat har jag ingen bra ursäkt till varför jag inte pluggar historia som ska skrivas nästa torsdag - PANIK! Det är fredag imorgon - behöver jag förklara? Det är lördag i övermorgon - känner att denna klarar sig utan förklaring också. Det är söndag om två dagar - slappdagen! Det är måndag om tre dagar - ... Sportlov om en vecka - Hurrahurra! Efter sportlovet börjar skolan igen - ... Det är -11 ute - kallt. Fotbollsträningen börjar om 17 minuter - kallt.

Hmm, kanske inte så glad trots allt. Hur ska man lösa detta problem då? Jo, det ska jag förklara för dig här och nu. En bild där man ser glad ut, så tror man att man tittar sig själv i spegeln och i spegeln så ler man så därför börjar man le på riktigt också. Yes.


RSS 2.0